Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késésben az Apple áruhitele, az Apple Pay Later

apple pay

E-gazdaság

Késésben az Apple áruhitele, az Apple Pay Later

Forrás: Apple

Késésben az Apple áruhitele, az Apple Pay Later

Mégsem indulhat el idén az Apple BNPL-fizetési megoldás a Bloomberg információi szerint. A fizetési funkciót, amely az Apple Pay Later nevet kapta a cégtől, súlyos technológiai problémák hátráltatják.

A cég eredetileg az iOS 16 részeként akarta bevezetni az Apple Pay Latert. Így szerepelt a funkció a 2022. júniusi WWDC konferencia bejelentései között. Aztán az iOS 16 megjelent, de a hitel nem került bele. Az operációs rendszert ismertető oldalon az apróbetűs részletek között szerepel, hogy egy jövőbeli frissítéssel megérkezhet a készülékekre a BNPL-fizetés. Ennél pontosabb időbecslésre azonban nem vállalkozott a cég.

A Bloomberg újságírója szerint az Apple sem tudja, mikor készülhet el a pénzügyi funkció. Még az is lehet, hogy a 2023 tavaszára időzített iOS 16.4-be se kerül bele.

“Az a pletyka, hogy komoly technológiai és fejlesztési akadályok miatt késik a BNPL-fizetés”

– írja Gurman.

Az Apple a BNPL-fizetéssel új pénzügyi területre lép. Az Apple Card esetében a cég pénzügyi partnere, a Goldman Sachs intézte a hitelek intézését. Az új funkció esetében azonban az Apple leányvállalata az Apple Financing LLC vállalja magára ezt a feladatot. Mindezt egy olyan környezetben, amiben a pénzügyi szabályozók egyre nagyobb figyelmet szentelnek az appban megigényelhető gyors áruhiteleknek.

“Apple Pay Later is reportedly facing ‘technical and engineering’ issues

Apple Pay Later is facing some “significant” setbacks that could delay its launch until next year, according to a report from Bloomberg’s Mark Gurman. The feature is Apple’s version of a buy now, pay later (BNPL) service, letting you make a payment through Apple Pay and then pay it back in four installments without interest.”

Forrás: Fintechradar

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
casio

SmartWatch

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

2024. február 22. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés