Connect with us

Hirdetés

technokrata

A CMO-val profitálhatnak is a vállalkozók a január 1-jei szigorításokból

E-gazdaság

A CMO-val profitálhatnak is a vállalkozók a január 1-jei szigorításokból

A CMO-val profitálhatnak is a vállalkozók a január 1-jei szigorításokból

2021. január 1-jén lép életbe a vállalkozók kötelező adatszolgáltatását szigorító és a készpénzmentes fizetést előíró törvény.

Egy magyar startup, a CMO nem csak a fenti kérdésekben segít az egyéni vállalkozóknak és a KKV-knak, hanem kiskereskedelmi rendszerének köszönhetően még versenyelőnyhöz is juttatja őket.

Január elsejétől már mindegyik, a magánszemélyek számára kiállított számlákról is adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére, nem csak a cégek között történő számlázásról. A CMO által megalkotott ingyenes számlázó applikáció megoldást jelent erre, azonban a cég itt nem állt meg. A másik jogszabály értelmében pedig az online kasszát használó kereskedők kötelesek elektronikus fizetési lehetőséget is biztosítani, melyre szintén megoldást kínál a startup.

Ki lehet kerülni a bankkártyahasználat költségeit is

A készpénzmentes fizetés biztosítása általánosságban kétféleképpen történhet: bankkártya terminállal vagy elektronikus pénztárcával, vagyis QR kóddal. A CMO mindkettőre megoldást nyújt: az elsőre egy harmadik generációs pénztágéppel és hozzá kapcsolható bankkártya terminállal. A másodikra pedig szoftvergyártó partnerével, a CAPSYS-szal közösen alakítottak ki egy QR kódos, azonnali fizetési platformot, mely elérhető a CMO applikációjából és kompatibilis az online pénztárgépekkel. Ezt azért hozták létre, hogy gyorsabbá tegyék a fizettetést a vállalkozók számára, akik emellett még spórolhatnak is a bankkártyahasználat kikerülésével.

Akár offline is kiállítható számla

Az adatszolgáltatáshoz leggyakrabban használt programok csak a számlázásban tudnak segíteni, ráadásul kizárólag webes felületen. Velük szemben a CMO az ország legegyszerűbb számlázó applikációjával és felhőalapú rendszerével biztosítja az automatikus online számlázást. A CMO megoldásának nagyszerűsége ezenfelül, hogy nem eszközhöz vagy interneteléréshez kötött, így bárhonnan használható és offline is kiállítható vele számla.

Nem csak számlázási applikáció, hanem kereskedelmi rendszer

A CMO emellett egy online kiskereskedelmi rendszert is megalkotott. A mesterséges intelligenciára épülő, valós idejű készletfigyelés segítségével a vállalkozó láthatja, sőt akár otthonról is irányíthatja boltjai készletét, ráadásul a rendszer tájékoztat, ha például fogyóban van egy termék. Az ilyen jellegű megoldások eddig csak a multik számára voltak elérhetőek, azonban a CMO segítségével most már a kisvállalkozók számára is. A cég jelenleg egy központi áruadatbázist épít fel, melyből a kereskedők egy kattintással be tudják húzni saját boltjuk online készlétébe a termékeket, vagy akár újakat is fel tudnak vinni.

Egykattintásos webshoppal reagál a CMO a koronavírusra

A CMO vezetősége a koronavírus által okozott krízishelyzetre reagálva elkezdett egy olyan megoldáson dolgozni, amivel segítheti a fizikai korlátok közé szorult kereskedőket az online térbe átlépni egyetlen kattintással. A CMO felhőalkalmazását használó vállalkozások 2021-ben egykattintásos webshopot tudnak majd létrehozni, amennyiben termékeik korábban már felkerültek, a fent említett, bolti árusításhoz szükséges központi adatbázisba.

Kockázati tőkéből pörgették fel a fejlesztést, hogy segíthessék a vállalkozókat

„A koronavírus miatt most kiemelten fontos, hogy a vállalkozások zökkenőmentesen tudják kivitelezni a digitális váltás következő szakaszát”

– említette meg a CMO vezérigazgatója, Várkonyi Gábor, aki korábban az IVSZ online pénztárgép rendeletén dolgozó munkacsoport vezetője volt.

„Célunk, hogy a leghatékonyabban segíthessük ebben a vállalkozásokat. 2019-ben a Vespucci Partnerstől bevont többszáz milliós befektetés segítségével szerencsére már 2020 júniusában piacra tudtuk dobni a terméket, hogy a július elsején életbe lépő kötelezettségeknek eleget tudjanak tenni. Azóta pedig bővítettük szolgáltatási csomagunkat, hogy a legújabb törvényeknek is megfelelhessenek”

– tette hozzá.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés