Connect with us
Hirdetés

technokrata

A sikeres akvizíció után nevet vált a Dachser Magyarországon

E-gazdaság

A sikeres akvizíció után nevet vált a Dachser Magyarországon

A sikeres akvizíció után nevet vált a Dachser Magyarországon

2024. június 1-től Dachser Hungary néven folytatja logisztikai tevékenységét a korábbi Liegl&Dachser cég.

A névváltás egyéb változást nem jelent a vállalat életében, a European Logistics és Food Logistics területeket magába foglaló hazai Road Logistics, illetve az Air & Sea Logistics üzletág az évtizedek óta megszokott magas minőséggel folytatják a munkát továbbra is. Ez az adminisztratív lépés a 2022 decemberében lezajlott akvizíció lezárásának utolsó mozzanata: a német logisztikai szolgáltató ekkor vásárolta meg a korábbi társtulajdonos fennmaradó 50%-os tulajdonrészét a vegyesvállalatban.

Az 1999-ben alapított Liegl&Dachser kezdetben fogyasztási cikkek, ipari termékek szállítására és raktározására összpontosított. 2006-ban légi és tengeri szállítmányozási szolgáltatásokkal is bővült a magyar portfólió az Air & Sea Logistics üzletág révén, majd 2008-ban mindez kiegészült az élelmiszerlogisztikai tevékenységgel. A cég ma 7 magyarországi telephelyen mintegy 400 munkavállóval dolgozik azon, hogy az áruk és alapanyagok gyorsan és hatékonyan áramolhassanak Európában és a világban.

A vállalat Magyarországon kezdetek óta a Dachser-hálózat teljes jogú tagja, ugyanazokat az informatikai rendszereket használja, mint amelyet a cég valamennyi telephelye a világban, így sem a korábbi akvizíció, sem pedig a mostani névváltás nem okoz fennakadást a munkában, nem igényel külön átállást vagy nagyobb ráfordítást.

„Az ügyfeleink számára a Dachser nem pusztán egy név, hanem személyes tapasztalat: tudják, hogy rugalmasan, hatékonyan, megbízhatóan dolgozunk, ismerik a munkatársainkat, akikre számíthatnak, látják, hogy a legmodernebb technológia segít minket és őket”

– mondta Szabó Péter, a Dachser Road Logistics üzletág country managere.

„A Dachser negyed évszázados, dinamikus magyarországi fejlődésében most felléptünk egy újabb lépcsőfokra – és új névvel, de a régi eredményekre alapozva haladunk tovább.”

„A Dachser Air & Sea Logistics Magyarországon közel két évtizede dolgozik azon, hogy a hazai gyártók és kereskedők számára is ajtót nyisson a világpiacra”

– tette hozzá Tamás György, a Dachser Air & Sea Logistics üzletág country managere.

„A Dachser stratégiai célja a háztól házig szállítmányozás globális integrációja, amelynek Dachser Hungary is aktív részese, most már új néven.”


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés