Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google Térkép tippek

Googel térkép

Alkalmazások, szoftverek

Google Térkép tippek

A hosszú hétvégén sokan döntöttek úgy, hogy útra keltek. Ha te is kimozdultál, akkor hasznos útitárs lehet a Google Térkép, hiszen az útvonaltervezésen és a várható időtartam pontos előrejelzésén kívül számos más olyan egyéb funkcióval is rendelkezik, amellyel kényelmesebbé válhat az utazás. Ha pedig még az úticél kiválasztásánál tartasz, akkor segítségedre lehet a Google Utazás, amelynek szolgáltatásaival rövid idő alatt megtalálhatod a legjobb repülőjegyárat, böngészhetsz az elérhető szállások között és akár a foglalást is elintézheted.

Térképek offline:

Ha olyan helyre utazol, ahol lassú az internet, költséges a mobiladat-forgalom, vagy nem lesz internetkapcsolat, telefonodra vagy táblagépedre érdemes előre lementeni a kívánt területet a Google Térképről, hogy offline állapotban is könnyedén tájékozódhass. Ehhez indulás előtt csatlakozz az internethez mobil eszközödön, nyisd meg a Google Térkép alkalmazást és jelentkezz be Google fiókodba. Keress rá a pontos úticélodra, majd a képernyő alsó részén koppints a hely nevére vagy címére és a “Letöltés” lehetőségre. Induláskor a Menü “Offline térképek” pontjából válaszd ki a vonatkozó térképet és indíthatod is a navigációt a megszokott módon.

Parkolóhely mentése:

Ismeretlen környéken parkolsz és jó lenne keresgélés nélkül visszatalálni az autóhoz? Parkolás után elmentheted a parkolóhelyed, amihez a Google Térkép alkalmazáson belül csak a helyet jelölő kék pontra kell kattintanod, majd válaszd a “Parkolóhely mentése” opciót. A navigáció pedig visszavezet majd az autódhoz, amikor indulnál tovább.

Közeli helyek felfedezése:

Ha rendben megérkeztél a kiszemelt helyre, kezdődhet a környék felfedezése. Belföldi és külföldi kiruccanás esetén egyaránt hasznos segítség lehet a Google Térkép “Közeli helyek keresése és a környék felfedezése” nevű funkciója, mellyel az aktuális tartózkodási pontod közelében lévő érdekes és nevezetes helyeket, helyi eseményeket, népszerű éttermeket és szabadidős tevékenységeket fedezheted fel – megkeresheted például a közeli múzeumokat, az új éttermeket vagy a népszerű bárokat és klubokat. A könnyebb választást segíti, hogy a kiválasztott helyek mellett láthatod azok leírását és értékelését is. A keresés során a “Közeli” gombra nyomva, majd a hely típusát megadva – pl. benzinkút vagy étterem – az alkalmazás felkínálja a legközelebbi eredményeket.

Ha pedig úgy döntesz, hogy a hosszú hétvégét külföldön töltöd, akkor jól jöhet a Google Járatkeresője, amellyel egyetlen felületet használva, egyszerűen és gyorsan kereshetsz és foglalhatsz repülőjegyet, így a legjobb ajánlatokra tehetsz szert az adott úti cél és utazási időpont tekintetében. A Google Járatkereső azt is megadja az adott járattal kapcsolatban, hogy a jegy ára alacsonynak, közepesnek vagy magasnak számít a múltbeli járatok jegyárainak elemzését alapul véve, illetve előrejelzi, ha az árak hamarosan emelkedni fognak vagy már nem lesznek alacsonyabbak.

Google utazás

A Szállodák lehetőség használatával pedig szállást kereshetsz, összehasonlíthatod a rendelkezésre álló szállásokat, és szobát foglalhatsz az utazás időtartamára és helyszínén. A szállodákat ár, hely, értékelés és kategória szerint szűrheted, megtekintheted a szállodával kapcsolatos információkat, például a fotókat és a véleményeket, a Google foglaláskezelő partnereinek valamelyikével pedig szobát is foglalhatsz.

A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból. A járat- és szállodakereső funkciók pedig a www.google.com/travel oldalon érhetők el.

További Alkalmazások, szoftverek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés