Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

bishopsgate

Ipar

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

A távmunka és a digitálisan szerveződő közösségi élet korában a városközpontok átalakulóban vannak, és ezek a terek biztonságot, kellemes közérzetet és minőségi élményeket kínálnak.

Ennek az újjászületésnek az egyik motorja az építészet, amire jó, és ráadásul jókora példát kínál a London központjában található 22 Bishopsgate toronyház. A brit főváros történelmi nevezetességeiről és jellegzetes felhőkarcolóiról ismert, de vajon mit tud ez az új épület, ami eddig nem volt meg Londonban?

Az épületet megálmodó cég, a PLP / ARCHITECTURE tervezői kifejezetten szeretik feszegetni a határokat, hogy új technológiákkal és megközelítésekkel javítsák az életminőséget.

A 22 Bishopsgate szerves folytatása a londoni One Bishopsgate Plaza-val és az amszterdami The Edge-el megkezdett koncepciónak. A One Bishopsgate Plaza többfunkciós, pezsgő élettel teli épületegyüttes, mely gyökeresen szakít a pénzügyi negyed némileg egyhangú építészetével, míg az amszterdami The Edge pedig nyolc évvel ezelőtti megnyitásakor elismerten a világ legzöldebb és legokosabb irodaépülete volt.

A 22 Bishopsgate egy korábban félbehagyott ingatlanfejlesztési projekt építési területén valósult meg. 2015-ben az AXA Investment Managers megvásárolta a területet, majd megbízta a PLP-t egy új épület megtervezésével. A PLP a már meglévő alapra egy, a korábbinál 30%-kal nagyobb területtel rendelkező épületet álmodott. Az építkezés 2020 végén, immár egy teljesen átalakult világban fejeződött be, ami különösen igaz a városokra. Az ingázás, vásárolgatás, a több órás irodai munkavégzés időtartama a törtrészére csökkent a lezárások hónapjai alatt.

Azonban a PLP bölcs előrelátással építette meg a 22 Bishopsgate-et. A PLP teamet vezető Amy Holtz, „vertikális falunak” nevezte az épületet, melynek célja, hogy 12 000 felhasználója jobb hangulatban hagyja el az épületet, mint amikor belép oda. Hozzávetőlegesen 9400 m2-nyi területet élményközpontú tevékenységekhez kapcsolódó létesítmények – kerékpárgarázsok, oktatási terek, egy innovációs központ, egy dupla belmagasságú edzőterem, egy hatalmas vendéglátóipari központ, egy egészségügyi szolgáltatásokat és relaxációs lehetőségeket kínáló központ, valamint rendezvény- és kulturális területek – foglalnak el.

Ez London második legmagasabb épülete, mégsem hat nyomasztólag. Mindenhol művészeti alkotásokba botlunk, hogy csak Alexander Beleschenko gyönyörű üveg előtetőit és Bruce McLean a felvonókban elhelyezett munkáit említsük. A recepción nincs sorállás, az arcfelismerő rendszer a bérlők, a QR kódok pedig a látogatók számára biztosítják az azonnali belépés lehetőségét. A helyiségek foglalása és a beltéri környezeti paraméterek kezelése egy applikációval történik.

A fenntarthatóságot szolgáló innovatív megoldások – például az alacsony széndioxid-kibocsátású építési technológiák és a zárt légrésű homlokzat – mellett a digitalizációnak alapvető szerep jut. A világítótestek, a ventilátorok, a napellenzőket mozgató vezérlők és más elektronikus egységek kapcsolását a Smart Building Platform, és benne az ABB i-bus® KNX épületfelügyeleti rendszer végzi, ami lehetővé teszi azok valós idejű beállítását az energiaszükséglet további, akár 10%-os csökkentése érdekében. Az épület kizárólag megújuló forrásból származó energiát használ, az ABB kapcsolóberendezései és elektromos elosztórendszerei pedig tökéletességet, stabilitást és kényelmet biztosítanak.

Az épület megfelel a London Energy Transformation Initiative nulla nettó energiafelhasználási szabványban foglalt előírásoknak, WiredScore Platinum tanúsítvánnyal és Active Score Platinum minősítéssel rendelkezik, tervezése alapján pedig BREEAM Excellent fokozatot és WELL tanúsítványt kapott.

A 22 Bishopsgate felülmúlja a mai magasépületekkel kapcsolatos várakozásokat, komoly mércét állítva napjaink felhőkarcolói elé. Ez az épület nem csupán egy szokványos munkahely, ide tényleg öröm belépni.

A „Kőbe zárt zene” sorozat további részei magyar felirattal ezen a linken tekinthetők meg, az angol eredeti nyelvűek pedig itt találhatók.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés