Connect with us
Hirdetés

technokrata

Elérte legmagasabb pontját a Weerts Logistics Park ebesi építkezése

Ipar

Elérte legmagasabb pontját a Weerts Logistics Park ebesi építkezése

Elérte legmagasabb pontját a Weerts Logistics Park ebesi építkezése

A belga-magyar cégcsoport folyamatosan erősíti jelenlétét Hajdú-Bihar Vármegyében

A belga – magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) már több mint 1 000 000 m2-nyi csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.

Az elmúlt 6 év alatt Magyarországon több mint 200 000 négyzetméternyi épületet húzott fel, ezzel közvetlenül több mint 1000, közvetetten pedig mintegy 4000 munkahelyet teremtett. Beruházásaival pedig 150-et meghaladó hazai cégnek adott otthont. Debrecen szomszédságában, az Ebesen épülő Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. legújabb építkezése 2024 júniusában következő fázisba érkezett. Bár a teljes, közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai komplexum befejezése 2026-ban várható, az I. ütemben megvalósuló 22 000 m2-es csarnok kivitelezése elérte a legmagasabb pontját.

Előzmények

2022 júliusában vásárolta meg a Weerts Logistics Park HUR One Kft. az önkormányzattól a több, mint 12 ha-os területet. Kötelezettséget vállalt rá, hogy 2026. december 31. napjáig egy legalább 50 ezer négyzetméter alapterületű építményt is magába foglaló beruházást valósít meg. Az építkezés márciusi alapkőletételét követően júniusban újabb mérföldkövéhez érkezett a beruházás, az I. ütem legmagasabb pontjának elérésével.

A WLP a logisztikai komplexum központi elhelyezkedésével, a környékbeli tudástőke alkalmazásával járul hozzá a helyi gazdasági ökoszisztéma fellendítéséhez

A kedvező lokációjú raktárbázis a debreceni repülőtér és vasútállomás, valamint az épülő BMW gyár és az M35-ös autópálya közelében helyezkedik el, így kitűnően kapcsolódik a térség igényeihez. A logisztikai hálózatokhoz való könnyű hozzáférés miatt az épületkomplexum elhelyezkedése ideális az intermodális szállítás tervezésekor. A 900 m-re elhelyezkedő ebesi vasútállomás és a közelben található buszmegálló biztosítja a jó megközelíthetőséget, ezzel előnyt teremt a munkahelyteremtési célok megvalósításához. Az építkezés során mind a belga-magyar raktárfejlesztő, mind pedig a kivitelező számít a jól képzett, helyi munkaerőre. A beruházás hatása pedig nemzetgazdasági szinten is tükröződik majd.

A WLP a jövő kihívásait szem előtt tartó fenntartható fejlődés elkötelezettje

A projekt kivitelezői a tervezés során kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására. Az energiahatékony megoldásokat felvonultató logisztikai épület megfelel a BREEAM „Very Good” minősítés feltételeinek.

„Az épület tervezésekor már arra helyeztük a hangsúlyt, hogy legfenntarthatóbban járjunk el, így az autóipari logisztikánál jellemző kiugró parkolószámot egy további 1,5 hektáros telken tudjuk megvalósítani, ezzel el tudtuk kerülni a mélygarázsos parkolás okozta ökológiai terhet, és még egy település lakosainak kialakított kutyafuttatót is tervezni tudtunk. Az épület fűtését gáz helyett fenntartható hőszivattyús megoldások biztosítják, mely a bérlői igényeknek megfelelően akár napelemmel is ki tud egészülni. A napenergia-rendszerek telepítésével pedig csökkentjük a beruházás ökológiai lábnyomát, hozzájárulva a fenntartható működéshez. Az irodablokkok hőellátását és légtechnikai megoldását külön önálló rendszerként terveztük meg.”

– emeli ki Lőrincz-Hadnagy Tibor, a projekt COO & Operations Managere.

Világszínvonalú „Big Box” csarnokok a logisztika szolgálatában

A számos ipari teherkapuval felszerelt komplexum épületeit kifejezetten a nagy logisztikai cégek számára alakítják ki. A csarnokok kamionok fogadására alkalmasak. A logisztikai bázison 50 db kamionparkoló, 52 db dokkoló, továbbá hidraulikus rámpakiegyenlítővel rendelkező szintbeli és dokkoló kapuk, valamint sideloading rakodási megoldás teszi könnyebbé az árumozgatást.

Sokoldalú felhasználás, minden igényt kielégítő irodai szolgáltatásokkal

Az építmények az e-commerce és csomagszállítás, a hűtött, mélyhűtött és hőmérséklet szabályozott termékek, valamint a könnyűipari gyártó és összeszerelő tevékenységet végző vállalkozások igényeinek kiszolgálására specializálódnak. A nagy belmagasságú vasbetonvázas épület összesen 4 db önálló bérleményből áll, melyek a beépített energiahatékony megoldásoknak köszönhetően alacsony rezsiköltséggel, kiváló megvilágítással és belső kialakítással rendelkeznek. Az építmény különlegessége még, hogy 1286 m2 -en iroda kialakítása is helyet kapott a tervezéskor. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a teljes cég irodai apparátusát is beköltöztessék a recepcióval rendelkező, open office kialakítású, konyhával és tárgyalóval felszerelt „irodaházba.”


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés