Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

clarabot

Adatvédelem

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

Itt van az első magyar fekete unikornis-jelölt

Elsőként és egyedüliként a kiberbiztonsági szektorból egy magyar startupot jelöltek a 2022-es „baby black unicorn” döntős címére.

A Clarabot emellett bekerült a 2022-es év legjobb információbiztonsági innovátorai közé, amelyre a világon csak 10 céget jelölnek évente. A minősítést a kiberbiztonsági iparág legelismertebb szakértői ítélik oda.

A Cyber Defense Magazine (a világ második legnagyobb kiberbiztonsági magazinja) által kiosztott Black Unicorn díjat és a hozzá tartozó toplistát 2019 óta évente teszik közzé az iparág kiemelkedő szakembereinek ajánlásával. A kockázati tőke világából átvett unikornisok fogalmát a kiberbiztonságban úgy módosította a szervezet, hogy az a 3-5 éven belül várható vállalatértéket mutassa. Azok az IT biztonsági cégek, amelyek a következő 1-3 évben elérhetik az 1 milliárd dolláros piaci értéket, elnyerik a Black Unicorn minősítést, azok pedig, amelyeknek ezt 3-5 éven belül jósolják a szakértők, Baby Black Unicorn vállalatok lehetnek.

A magyar Clarabot idén először került be a legígéretesebb kibervédelmi vállalatok közé. A 2022-es riport a Baby Black Unicorn döntős cégei közé sorolta a vállalat saját titkosítási és decentralizált adatmegosztási technológiai fejlesztését. A csapat, melynek tagjai négy éve foglalkoznak különböző technológiák fejlesztésével, elnyerte továbbá a Global Infosec Awards díjat is a Clarabot Nano szolgáltatásával. A Nano jelentősen megkönnyíti a valós idejű fájlmegosztást egy web alapú kezelőfelületen, amelyhez kizárólag a Nano felhasználók férhetnek hozzá. A rendszer hasonlóan működik, mint a különböző felhőalapú szolgáltatások, azonban nem igényel tárhelyet, nincs szükség hosszas fel- és letöltésre, az adatok pedig végig titkosítva maradnak a végpontok között.

Ezek a megoldások olyan távoli elérést tesznek lehetővé, ahol a felhasználók határozhatják meg, hogy melyik adatot és kivel osztják meg felhő szolgáltatók nélkül, illetve ezt folyamatosan felülvizsgálhatják a Nano kliensen keresztül. A szoftver saját kereső rendszerrel is rendelkezik és egy titkosított kommunikációs csatorna is tartozik hozzá. A testreszabhatóság és a külső tényezőket kizáró védelem pedig olyan egyedi tulajdonságok, amelyek a Black Unicorn zsűrijének figyelmét is felkeltették. Világszerte több mint 4000 kiberbiztonsági vállalat közül a szakértők kevesebb mint 50 unikornist találtak, amelyek szakmai és befektetői szempontból is kivételesek és eljuthatnak az 1 milliárd dolláros vállalatértékig.

„Hatalmas megtiszteltetés bekerülni egy ilyen elit társaságba. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy olyan biztonságos szolgáltatást hozzunk létre, amely megvédi a felhasználók adatait, miközben azok számukra könnyen hozzáférhetőek maradnak. Ez a siker a piac és a befektetők bizalmát egyaránt jelzi – mondta el Tajti László, a Clarabot Zrt. alapítója és vezérigazgatója. –  Ugyanakkor ezek a díjak és elismerések nem azt jelentik, hogy most kényelmesen hátra dőlünk, hanem folytatjuk a fejlesztést, hiszen az a feladatunk, hogy olyan rendszereket tervezzünk, amelyek fel vannak készülve a jövőbeli fenyegetésekre is.”

A Clarabot vezetői a díjakat személyesen vették át a Cyber Defense Magazine Black Unicorn gáláján, az Egyesült Államok-beli Orlando-ban.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés