Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magántőke-portfólió társaságok is biztonsági kihívásokkal küzdenek a kibertérben

Adatvédelem

A magántőke-portfólió társaságok is biztonsági kihívásokkal küzdenek a kibertérben

A magántőke-portfólió társaságok is biztonsági kihívásokkal küzdenek a kibertérben

A BlueVoyant új tanulmánya azonosítja a vállalatok kritikus fókuszterületeit

A külső és belső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant új jelentése a magántőke-portfólió társaságokat érintő kiberkockázatokat elemzi. A riport szerint a portfólió társaságok számára az informatikai működés kihívásaiból adódó IT-higiéniai problémák jelentik az egyik legfőbb támadási felületet.

A sikeres kibertámadások komoly pénzügyi károkat és bizalomvesztést eredményezhetnek.

Látjuk, hogy a portfólió társaságok sokféleképpen közelítik meg a kiberkockázatokat, azonban a kibertámadásokat gyakran az operatív kockázatok egy részhalmazának tekintik, és így sokszor figyelmen kívül hagyják”

– mondta Dan Vasile, a BlueVoyant stratégiai fejlesztésért felelős alelnöke.

A Private Equity: A Look At Portfolio Company Cyber Risk (A Magántőke: A portfólió társaságok kiberkockázatának vizsgálata) című elemzés megerősíti, hogy a kiberbiztonság kiemelten fontos, ha egy vállalat szeretné megőrizni az értékét. A magántőkepiac felismerve a veszélyeket, már elindult a helyes úton. Végre kell azonban hajtaniuk olyan fejlesztéseket is, amelyek hatékony védelmet nyújtanak a komplexebb támadásokkal szemben is.“

A BlueVoyant 780, többségében amerikai portfólió vállalatot elemzett, de vannak köztük európai és globális társaságok is. A tanulmány főbb megállapításai a következők:

  • A vizsgált vállalatok 19%-ánál fedeztek fel úgynevezett “zéró tolerancia” hiányosságot a digitális lábnyomban. A BlueVoyant meghatározása szerint a “zéró tolerancia” olyan kritikus hiányosságokat jelent, amelyeket a kiberbűnözők könnyen kihasználhatnak és általában sikeres zsarolóvírus-támadás alapjául szolgálhatnak, így adatvesztéshez és a cég teljes leállásához vezethetnek. Ez pedig nem csak pénzügyi károkat jelenthet, hanem az ügyfelek bizalma is megrendülhet.
  • Az informatikai hálózati infrastruktúrát érintő kritikus fenyegetések több mint 70%-a az IT-higiéniához kapcsolódik.

A digitális ökoszisztéma hatékony védelmének elengedhetetlen része, hogy a magántőke-befektető társaságok folyamatosan ellenőrizzék portfólió vállalataikat, így mielőbb felfedezzék és elhárítsák az esetleges problémákat és nagyobb eséllyel kerüljék el a kibertámadásokat

– mondta James Tamblin, a BlueVoyant stratégiai fejlesztésért felelős alelnöke.

Megfelelő kiberkockázat-kezelés nélkül ezek a vállalatok költséges következményekkel szembesülhetnek, különösen, ha nem történik javulás az informatikai higiénia terén”.

A BlueVoyant azt javasolja a magántőke társaságoknak, hogy proaktívan dolgozzanak együtt portfólió cégeikkel, hogy csökkentsék a kiberkockázatokat és elkerüljék a támadásokkal járó költségeket. A kulcsfontosságú lépések közé tartozik az IT-menedzsment folyamatainak javítása egy rendszerszintű kockázatcsökkentési program létrehozásával, amely prioritási sorrendben javítja a sérülékenységeket, biztosítja ezek visszamérését és valós idejű kiértékelését.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés