Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kibocsátott Visa tokenek száma meghaladta a jelenleg forgalomban levő fizikai Visa bankkártyák mennyiségét

token

E-gazdaság

A kibocsátott Visa tokenek száma meghaladta a jelenleg forgalomban levő fizikai Visa bankkártyák mennyiségét

A kibocsátott Visa tokenek száma meghaladta a jelenleg forgalomban levő fizikai Visa bankkártyák mennyiségét

A Visa több mint 4 milliárd tokent bocsátott ki, ezzel a tokenek száma meghaladja a jelenleg forgalomban lévő fizikai kártyák mennyiségét. Magyarországon a tokenizált kártyákkal végrehajtott Visa-tranzakciók száma 2021 júniusától 2022 júniusáig kilencszer gyorsabban emelkedett, mint az összes többi Visa tranzakcióé.

A Visa (NYSE: V) a napokban bejelentette, hogy Visa Token Szolgáltatása (VTS) már több mint 4 milliárd hálózati tokent bocsátott ki világszerte.

Ez a jelentős mérföldkő hozzájárul a Visa vállalásának teljesítéséhez, elősegíti a digitális fizetések biztonságosabbá tételét és felgyorsítja az e-kereskedelmen belüli elfogadást és innovációt. Az egy év alatt kibocsátott Visa tokenmennyiséget közel megduplázó történelmi eredmény egyben azt is jelenti, hogy a jelenleg forgalomban levő Visa fizikai kártyák számát meghaladja a tokeneké.  Mindez rávilágít a tokenek kereskedők, kibocsátók és fogyasztók számára nyújtott biztonsági előnyeire is.

„A tokenizáció egy egyszerű, mégis hatékony koncepció, amelynek úttörője a Visa volt: elrejtjük az érzékeny fizetési adatokat, hogy egy lépéssel a csalók előtt járjunk, és biztonságosabbá tegyük a digitális fizetéseket”

– mondta Jack Forestell, a Visa ügyvezető alelnöke és termékigazgatója.

„A Visa tokenekkel tranzakciókat lebonyolító kibocsátók, elfogadóhelyek, kereskedők és fogyasztók számának növekedése megerősíti, hogy a pénz jövője egyértelműen digitális, és a digitális pénznek a bizalomra kell épülnie.” 

Az e-kereskedelmi forgalom több mint 50 százalékkal nőtt a világjárvány kitörése óta. Az online vásárlás kényelmével azonban együtt jár a megnövekedett fogyasztói elvárás, valamint az egyszerű és biztonságos tranzakciók iránti igény. A Visa a fogyasztói igényeket megelőzve lép előre a Visa Token Szolgáltatás révén: a 16 számjegyű Visa-kártyaszámot egy olyan digitális tokennel helyettesíti, amelyet csak a Visa tud feloldani, és amely segít megvédeni a mögöttes számlainformációkat a csalókkal és a rosszindulatú támadásokkal szemben.

Tokenek: Az online vásárlás biztonsági őrei

A tokenek az e-kereskedelem meg nem énekelt hősei, amelyekből az egész fizetési ökoszisztéma profitálhat, mivel a kibocsátók, az elfogadók, a kereskedők és a vásárlók mindannyian számos előnyt élvezhetnek, többek között a csalások csökkenését, valamint az eszközök közötti egyszerű használatot.

A Visa több mint 8 600 kibocsátót és 800 000 kereskedőt vizsgáló elemzése azt mutatja, hogy a Visa tokenek a csalási arány 28 százalékos csökkentéséhez, valamint az elfogadási arány 3 százalékos emelkedéséhez vezettek. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a kereskedők forgalma növekedjen, illetve pénzt takaríthassanak meg a csalással kapcsolatos költségeken.

Magyarországon közel tízszer gyorsabban növekedtek a tokenizált Visa tranzakciók

A tokenizáció a mobilfizetési rendszerek működésének is alapja. Ha a kártyabirtokos mobiltelefonja vagy más eszköze elveszik vagy ellopják, a kártyaadatok továbbra is védettek, és a fogyasztó a kártya letiltása nélkül is törölheti a tokent. A tokenizált kártyákkal végrehajtott Visa-tranzakciók száma 2021 júniusától 2022 júniusáig Magyarországon kilencszer gyorsabban emelkedett, mint az összes többi Visa tranzakcióé.

A hitelesítés jövője a tokeneken alapul

Egy olyan korban, amikor pénzügyi életünk nagy része a felhőben zajlik, a fejlett technológia segít biztosítani az ügyféladatok védelmét bárhol is történjenek a tranzakciók. A hitelesítés 2.0 – a vásárlók védelmének jövője – a tokeneken és az olyan szolgáltatásokon, mint a Visa Cloud Token Framework (CTF) alapszik, amelyek célja a biztonság fokozása és az online tranzakciók elfogadási arányának növelése akár többféle eszközön és fizetési élmény során.

„Ez a mérföldkő megmutatja a Visa folyamatos befektetéseit a biztonságos, stabil és zökkenőmentes tranzakciókba világszerte”

– tette hozzá Forestell.

„A tokenizáció alkalmazásának töretlen folyamata hozzájárul a Visa küldetésének megvalósításához, az egyének, a vállalkozások és a gazdaságok gyarapodásának elősegítéséhez.” 

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés