Connect with us

Hirdetés

technokrata

KFKI-LNX szakmai előadások a Cisco Expon

Laptop

KFKI-LNX szakmai előadások a Cisco Expon

2005. november 23-24-én immár nyolcadik alkalommal rendezik az idei Cisco Expót. Mint a Cisco Systems legnagyobb magyarországi partnere, a KFKI-LNX ezúttal is a hálózatbiztonság, -üzemeltetés és -építés legújabb eredményeiről és tapasztalatairól tart átfogó szakmai előadásokat az érdeklődőknek.

A KFKI-LNX Hálózatintegrációs zrt. – mint eddig minden évben – most is támogatója a rendezvénynek, ezúttal mint a legmagasabb szintű platinaszponzor. Úgy gondoljuk – nyilatkozta Kászonyi Péter, a cég ügyvezetője –, hogy az ehhez hasonló konferenciák biztosítják a szakma számára a naprakész ismereteket, és lehetőséget adnak a gyakorlati tapasztalatok cseréjére is. Nem véletlen, hogy ez már a nyolcadik rendezvény, és évről-évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri. Biztos vagyok benne, hogy a látogatók az idén is tartalmas rendezvényre számíthatnak – húzta alá a cégvezető.

Szarvasy Zoltán a biztonságos telefon és távmunka rendszer az államigazgatásban címmel tart előadást. Az államigazgatási szervezeteknél a működési folyamatok optimalizálása, a hatékonyság növelése egyre hangsúlyosabb. A legtöbb államigazgatási szervezet működési folyamatai az adat- és hangkommunikáció terén azonban túl bonyolultak ahhoz, hogy azokat megfelelő tervezés nélkül megváltoztassák. Az előadáson bemutatásra kerülő esettanulmány azt szemlélteti majd, hogyan lehet az igényeknek megfelelő, optimális működés mellett a technológia által nyújtott lehetőségeket is maximálisan kihasználni.
Hosszu Péter és Kiss Adrienn (Nissan) a Nissan 2005-ös nagyberuházásáról, a Magyarországon kialakított nemzetközi támogatóközpontról számol be. Az előadás két részből áll: a vendégelőadó a Nissan képviseletében a cég üzleti folyamatainak és IT infrastruktúrájának viszonyáról, míg az LNX képviselője a műszaki megoldásban rejlő szakmai értékekről ad tájékoztatást.

Papp Jenő előadása azt boncolgatja, hogy egy IP-telefónia beruházás a vállalatok életében nem pusztán technológiai váltás, hanem egyúttal lehetőség arra, hogy üzleti folyamataik hatékonyságát ugrásszerűen megnöveljék. A beruházás eredményessége azon múlik, hogy mennyire sikerül az IP-alapú kommunikáció kiterjesztése révén integrálni a kiszolgáló informatikai apparátust. Az előadás az integráció fontos területeit mutatja be technikai szemmel (pl. IPCC, AD integráció, videókommunikáció), kiegészítve a rendszerintegrátor életszerű tapasztalataival.

A Security részlegben Bartos Balázs az öt leggyakrabban előforduló hálózatbiztonsági hibát elemzi. A 45 perc során megismerkedhetünk “rémálmaink hálózatával” – ahol a wireless hálózatunkat már a parkolóból feltörik, a rendszergazda lehallgatja az igazgatóság IP-telefonjait, otthonról hozott kártékony alkalmazások vonulnak végig a számítógépeken rendszeresen, és fogalmunk sincs, hogy egyáltalán mi történik a hálózatbiztonsági eszközeinkkel. A problémák bemutatása után természetesen ezek megoldásához is segítséget kapunk.

Ugyanebben a szekcióban Suba Attila a hálózatbiztonság legújabb tervezési módszertanába enged betekintést. Felhívja a figyelmet: a hálózatbiztonság több mint a legújabb hálózatbiztonsági eszközök megvásárolgatása. A biztonság tervezése együtt kell, hogy történjen a hálózat tervezésével. A cél, hogy a biztonsági architektúra ne csak rajzon mutasson elegánsan…

Kulcsár András az adatközpontok megvalósításának nehézségeit vázolja. Adatközpont megvalósításával egy vállalat IT-erőforrásai centralizálhatók, így azok megbízható és biztonságos rendelkezésre állása könnyebb. Ehhez számos hálózati technológiát kell ötvözni kezdve a layer 2 kapcsolástól a tűzfal technológián keresztül a SAN-rendszerekig. Az adatközpontok megvalósítását azonban az alapoktól, az OSI modell “nulladik” rétegétől kell kezdeni, ami többek között magában foglalja az álpadló építést, a szünetmentes tápellátást, az automatikus oltórendszereket, a tűzjelző rendszert. Az előadás az adatközpont hálózati elemeire fókuszál, de ezenfelül a hálózat fizikai környezetének elemeit is röviden bemutatja.

Győri Gábor előadásában rámutat: a szolgáltatói rendszerekben egyértelműen teret nyertek az IP alapú megoldások. Ahhoz, hogy az új szolgáltatások, az IP alapú hang- és videó-átvitel minősége garantálható legyen, új technikákra van szükség MPLS hálózatokban, úgymint a gyors konvergencia, QoS megoldások, AToM, Traffic Engineering. Az előadás ezen technológiák elméletéből és alkalmazási gyakorlatából villant fel példákat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés