Connect with us

technokrata

Gatekeeper Teszt: IT biztonsági tudáspróba a Microsofttal

Alkalmazások, szoftverek

Gatekeeper Teszt: IT biztonsági tudáspróba a Microsofttal

A Microsoft 19 országot érintő biztonsági kvíz játéka egyedülálló lehetőséget kínál az IT biztonsági szakemberek számára, hogy próbára tegyék tudásukat. Magyarország legjobb biztonsági szakértőjét a Microsoft egy Tablet PC-vel jutalmazza.

Informatikai biztonsággal kapcsolatos nemzetközi erőfeszítései részeként a Microsoft elindítja 19 európai országot érintő online kvízjátékát, a Gatekeeper Tesztet. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai biztonság területének fontosságára, valamint lehetőséget nyújtson a biztonsági szakembereknek tudásuk összemérésére, ismereteik bővítésére. A tesztet a Microsoft már két alkalommal rendezte meg Hollandiában, ahol a verseny óriási népszerűségnek örvendett az IT biztonsági szakértők körében. Ennek hatására döntött úgy a Microsoft, hogy a kvízt szélesebb körben is elérhetővé teszi. Az idei évben a verseny immár 19 ország informatikusai számára kerül meghirdetésre.

„Az elmúlt évben a Microsoft több mint 600.000 informatikai szakértőt és fejlesztőt képzett világszerte, köztük 180.000-et Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA régió). Ezek a szakemberek különböző találkozókon, interaktív internetes támogatás vagy elektronikus oktatások keretében, online biztonsági tájékoztatókon és a Microsoft Security Guidance Kit (biztonsági tájékoztató készlet) segítségével ismerkedhettek meg a biztonsággal kapcsolatos leghatékonyabb megoldásokkal.” – mondta Székely Tamás a Microsoft Magyarország marketing igazgatója. „A Gatekeeper Teszt révén a Microsoft tovább szeretné hangsúlyozni az informatikai biztonság fontosságát.”

A Gatekeeper Teszt egészen a játék kezdetéig lehet regisztrálni. A verseny 2005. május 2-án indul és két héttel később, 2005. május 14-én ér véget. A teszt 20 kérdést tesz fel aktuális biztonsági problémákkal kapcsolatban, ebből tizenkilenc feleletválasztós, és egy pedig kifejtő kérdés lesz. A versenyzők minden egyes országban azonos időponttól, Greenwich-i idő szerint reggel 9:00 órától, saját nyelvükön válaszolhatják meg az új kérdéseket a weboldalon keresztül. A résztvevőknek minden egyes kérdés megtekintését követően (a kérdéstől függően) 30 ill. 60 másodperc áll a rendelkezésükre a válaszadáshoz. A játékosok annál több bónusz pontot kaphatnak, minél hamarabb válaszolnak a kérdésekre, a közzétételt követően.

A hazai résztvevők a verseny két hetes időtartama alatt, minden délelőtt 10 órától tekinthetik meg az új kérdéseket a weboldalon. A kérdések a legizgalmasabb biztonsági témákról szólnak, úgy mint vírusok, spam, WiFi, adatvédelem stb. A kérdéseket a Microsoft biztonsági szakértői állítják össze, és azok nehézségi foka napról napra emelkedni fog.

A verseny nemcsak az egyes személyeknek, de a különböző munkahelyeken vagy osztályokon dolgozó embereknek, illetve a baráti társaságoknak is lehetőséget biztosít tudásuk összemérésére. Az egyéni játék mellett ugyanis a résztvevők létre hozhatnak ún. Mini Ligákat, ahol különböző rivális csapatokkal mérhetik össze erejüket, és bebizonyíthatják, hogy ők a legjobbak a biztonság területén. A versenyzők Jokert kaphatnak, ha barátaikat, ismerőseiket is meghívják a játékba. A Jokert a játékosok a későbbiekben használhatják fel, ha esetleg egy kérdésre nem tudják a megoldást. A fel nem használt Jokerek pedig bónusz pontokat fognak érni a játék végén.

Eredményhirdetés
A győztesek kihirdetésére minden országban május végén kerül sor; ekkor derül ki az is, hogy ki lesz a verseny európai bajnoka. A Gatekeeper bajnoki címet az nyeri el, aki a 2005. évi európai Gatekeeper Teszt során a legtöbb pontot szerzi. Az európai Gatekeeper Bajnok egy VIP utat nyer az Amszterdamban megrendezendő Microsoft Tech•Ed 2005 konferenciára. A Gatekeeper bajnoki díj mellett az egyes országok legtöbb pontot elérő résztvevői egy-egy Tablet PC-vel, vagy Microsoft Windows Media Centerrel lesznek gazdagabbak, ezen kívül előfizetést kapnak a Windows IT Pro magazinra, valamint a Microsoft TechNet csomagra, amely Microsoft szoftverek teljes értékű verzióit – tesztelési célra történő felhasználási joggal –, Beta verziókat, biztonsági információkat, és Tudás Bázis hozzáférést foglal magában.Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin