Connect with us

Hirdetés

technokrata

Segítség az elveszett adatok helyreállításához

Remo recover

Alkalmazások, szoftverek

Segítség az elveszett adatok helyreállításához

Segítség az elveszett adatok helyreállításához

Véletlen adattörlés mindenkivel előfordulhat. Ilyenkor a bosszankodás mellett érdemes feltennünk a kérdést, hogyan lehet visszaállítani fájlokat? Erre a kérdésre próbálunk hatékony választ nyújtani ebben a cikkünkben.

A Remo Recover program egy Windows és a Mac OS rendszereken is használható adatvisszaállítási szoftver.

A továbbiakban a Windows platformon futtaható változaton keresztül fogjuk röviden ismertetni a szoftver funkcióit és teljesítményét.

Nézzük is a további részleteket!

Remo Revover szoftver tulajdonságai

A Remo Recover adatmentési szoftver három különböző szintű licencelési modellben vásárolható meg, amelyek mindegyike különböző funkciókkal rendelkezik. A mindhárom modellben közös jellemzők egy része az alábbiakban foglalható össze:

• Helyreállítás szinte bármilyen törölt fájlformátumból,

• Fájlok helyreállítása a kiürített Lomtárból is (a Windows változatban),

• Fájlok visszaállítása formázott merevlemez-partícióról vagy USB-meghajtóról is,

• Bármilyen a tárolási technológia esetében – SSD, HDD vagy a Flash meghajtók – a Remo Recover tökéletesen működik,

• „Keresés” és „Szűrés” funkciók a speciális fájltípusok könnyebb helyreállítási folyamataihoz,

• A hibás lemezszektorok kihagyásának lehetősége összeomlott, meghibásodott merevlemezek esetében.

Röviden, a Remo Recover egy szinte teljes adat-helyreállítási szoftver, sok támogató funkcióval. A speciális keresési és fájltípusú szűrőfunkciók használatával az adat-helyreállítási folyamatok bizonyos típusa még könnyebbé válhat.

A Remo Recovery telepítése

Remo Recover

A telepítési folyamat olyan egyszerű, mint bármely más szoftver telepítése a Windows rendszeren. Csak töltse le a megfelelő telepítőfájlt, majd kattintson duplán rá, és kövesse az utasításokat.A telepítési folyamat végén az első programindítás során a szoftver megkérdezi, hogy küldhet-e anonim módon használati információkat a fejlesztő cégnek, segítve a további munkájukat. Választható ez az opció is, de természetesen az is, hogy nem járulunk ehhez hozzá.

A Remo Recover használata az adatok helyreállításához

A telepítés után először el kell indítania a szoftvert az asztali parancsikon segítségével.Egy modern, és nagyon könnyen érthető és használható felületet kínál a szoftver. Lehetőségünk van a törölt fájlok visszaállítására egy általunk kiválasztott, adott helyről, mappából vagy egy teljes partíció helyreállítását is kérhetjük.

Remo Recover

Bármelyik lehetőséget is választja, győződjön meg arról, hogy a törölt adatok a kiválasztott meghajtón voltak megtalálhatóak. Ezután nyomja meg a jobb alsó sarokban található Keresés (Scan) gombot. A folyamat jellemzően elég gyors, nem tart sokáig, de természetesen függ a vizsgálandó lemezterület méretétől.Miután a vizsgálat befejeződött, az elveszett adatok listája látható lesz a szoftver felhasználói felületén, amelyet piros színű kereszt jel jelez.Különböző fájltípusok szerint rendezheti a listát, de akár rá is kereshet egy adott fájlt a keresőmező használatával.Végül válassza ki a helyreállítani kívánt fájlt vagy mappát, és kattintson a jobb alsó sarokban lévő Mentés gombra.

Fontos megjegyzés: Mielőtt bármilyen fájlt vagy mappát ténylegesen kiválasztana a visszaállításra, győződjön meg róla, hogy a helyreállítandó adatokat nem ugyanazon a meghajtón vagy mappán belül jelölje ki tárolásra. Mindenképpen különböző helyre kérje a visszaállítást!

Remo Recover

A helyreállítási folyamat a képen láthatóhoz lesz hasonló, az idő arányos lesz a fájlmérettel és a merevlemez sebességével.

Remo Recover vélemény

A legfontosabb kérdésre a válasz? Valójában működik ez?A válasz igen, a mi tesztünk szerint. Több alkalommal is teszteltük szándékosan törölt fájlokkal és mindegyikük sikeresen helyreállt.  Ugyanakkor megjegyeznénk azt is, ha túl sok adatot írtunk az adott meghajtóra törlés után az adatvisszaállítás esélye jelentősen alacsonyabb lesz. De ha a törlés után alig használtuk még az adott lemezpartíciót a frissen törölt adatok visszanyerésének esélye meglehetősen magas lesz, szinte biztos a siker.

Következtetés

A Remo Recovery for Windows és a hozzá hasonló szoftverek lehetővé teszik a merevlemezről törölt adatok visszaállítását. Ha a törölt adatok helyreállítása döntő fontosságú, mindenképpen egy erre a célra fejlesztett speciális helyreállítási szoftvert használjon. Bár egyik helyreállító szoftver sem garantál 100%-os eredményességet, egyik sem tökéletes, de biztosan megérdemel egy próbát.

www.remosoftware.com/remo-recover-windows-basic

További Alkalmazások, szoftverek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés