Connect with us

technokrata

Teszt: TomTom ONE Traffic – Egy igazán nőies navigáció

Alkalmazások, szoftverek

Teszt: TomTom ONE Traffic – Egy igazán nőies navigáció

Navigálás, női szemmel.

Női felhasználóként mikor felkínálkozott a lehetőség, hogy kipróbáljam a TomTom ONE Europe 31 Traffic navigációs készüléket, először kicsit zavarban voltam, hogyan is álljak hozzá egy ilyen teszt megírásához. Ezért rövid utána olvasás után elhatároztam, hogy nem a számok, méretek és egyéb erőfitogtatós oldaláról közelítem meg a dolgot és nem arról fogok írni, hogy mennyire erős a processzor, mekkora képernyő, milyen felbontással vagy hány kilométer úttal és mennyi Érdekes Ponttal bír a készülék, hanem inkább a hétköznapibb felhasználó számára is értékelhető praktikum oldaláról.

Számtalan navigációs megoldás létezik már elfogadható áron, amely segít eligazodni a város forgatagában, de kevesebb olyan készülék van, amely a szokásos „Vigyél ide! Vezess oda!” útmutatáson túl extra szolgáltatások terén is segítséget nyújt, akár olyan esetekben is, amire induláskor nem is gondolna a laikus utazó. Az pedig, hogy egy navigáció a gyengébbik nem számára is vonzó funkciókkal bírjon, majdnem olyan ritka mint az a bizonyos holló. Lássuk, mit nyújt ezen a területen a TomTom ONE!

A retikül teszt

A dobozból való kibontás után a megfelelő kábelek, a közlekedés-információs TMC jelvevő és autós töltő elkerül a gépkocsi megfelelő zegzugaiba, tehát ezzel több gondunk nincs. Ami marad az a TomTom ONE valamint annak tartója (angolosan Easy Port rögzítő névre keresztelve), ami még együtt is elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen kis női táskába behelyezzük és a kocsit hátrahagyva magunkkal vigyük. Piros pont.

Az első randi

A készülékkel és annak tömör, de kétség kívül hasznos használati utasításával való szemezgetés után az előírásnak megfelelően frissítettem a készüléket. Az ingyenesen elérhető TomTom HOME program segítségével és némi Internet hozzáféréssel bármilyen számítógépről frissíthető a készülék térképe. Ahogy előtanulmányaim során megtudtam, vásárlás után 30 napig ingyenesen frissíthető a térkép bármely TomTom készüléken, ami aztán negyedévente frissíthető, tehát ezzel sincs több gond.

Az enyém és csak is az enyém!

Nem hiszem, hogy a készítőket kimondottan a párkapcsolatok ihlették a szolgáltatások kialakításakor, de annyi biztos, hogy minden kapcsolatban egy idő után eljön az a pont, amikor már nincs az a külső, ami megszépítené a belsőt. A TomTom HOME lehetővé teszi, hogy a készüléket saját ízlésünk szerint alakítsuk különböző hangok, ikonok és egyéb cuki kiegészítések telepítésével. Ha valakinek nem tetszik a külső, nyugodtan vehet a készülékéhez színes tokokat, de ami még jobb bármikor átalakíthatja a készülék főbb tulajdonságait: színeit, ikonjait, hangjait.Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin