Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitech Tab Mini T79- Koppintásnak gyenge

Tablet tesztek

Digitech Tab Mini T79- Koppintásnak gyenge

Leteszteltük a Digitech alig 35 ezer forintba kerülő táblagépét.

Manapság már az olcsó, kínai kütyük is elég elterjedtek kis hazánkban is, ezért is látni egyre több kínai tablet vagy telefonnak a tesztjét is. Sikerük titka az alacsony árcédulában és a jól hangzó specifikációban van elásva.

Csomagolás

A táblagép csomagolása egy csicsás, színes doboz, amin a készülék fotója díszeleg és annak technikai paraméterei. A dobozt kinyitva a gép maga,a felhasználói útmutató, az adatkábel, a töltő,  az USB OTG kábel és egy elég silány minőségű fülhallgató található. Utóbbi az Apple fülesét hivatott utánozni, de azt is elég sikertelenül.

Külső

A tableteket elég nehéz más stílusjegyekkel felruházni, ezért sokszor hasonlítanak egymásra, akár megtévesztően is. Jelen esetben a Tab mini előröl egy kiköpött iPad mini, még a neve is hasonlít rá, ez már nem véletlen szerintem. Az előlapon csak a képernyő és az előlapi kamera található.

P1020199

A képernyő 7,9 hüvelykes, 768 × 1024 pixeles felbontású. Arról nincs információ, hogy milyen technológiát használ, de gyanítom, egy TFT panelről van szó. A betekintési szögek nem ragyogóak, oldalról nézve, illetve alulról erősen feketedik a kép, felülről viszont tökéletesen látni. Alulra nem került semmilyen csatlakozó vagy nyomógomb, a jobb oldalra pedig a microSD kártyahelyet, a hangerőt szabályzó gombpárost és a képernyő zárolásáért felelős gombot helyezték el a mérnökök. Felül a fejhallgató kimenet, a microUSB és microHDMI csatlakozó, a reset gomb és a mikrofon található. A bal oldal teljesen üres, így ez a  kihasználatlanabb része a tabletnek.

P1020200

A hátlap anyaga fém, ebben is az Apple termékére hajaz a gép, hátul 2 matrica, egy hatalmas logó, a hátlapi kamera és a hangszóró található. A  leszedhetetlen hátlap alá egy ismeretlen kapacitású akkumulátort helyeztek el a tervezők. Annyit kell tudni róla, hogy  közepes használattal körülbelül 1 napot lehet kihozni a táblagépből.

Hardver/Működés

A burkolat alatt egy kétmagos, 1,2GHz-es processzor dolgozik, ez ARMv7-es architektúrát használ, de a hardver gyártóját nem ismerjük. Ha tippelni kellene akkor szerintem egy Rokchip vagy MTK processzort rejt a készülék. A grafikai feladatokat egy Mali-400MP GPU végzi el. A RAM mérete 1GB, a belső tárhely pedig 8GB-os lett, utóbbi persze microSD kártya segítségével bővíthető.

Screenshot_2000-01-27-10-56-44

Az eszköz fedélzetén egy Android 4.2.2-es operációs rendszer található, erre semmilyen más kezelőfelület nem került. A sebessége kifejezetten jó, nem akad és még az 1080p-s, azaz Full HD felbontású videókat is kiválóan kezeli. A felhasználói élmény alapján anélkül, hogy a gép eredetét és specifikációját ismerném egy Snapdragon S4-et tudnék tippelni, vagy egy nagyon erős MTK chipsetet, tehát tényleg nagyon rendben van a működés.

Screenshot_2013-12-07-20-45-07

A felhasználó felület maradt a gyári, a Nexusokon megszokott Holo UI. A felület teljesen leegyszerűsített, nem csicsázott és animációzott, talán ezért is fut olyan kiválóan. A kezdőlapok száma 7 lehet, erre a szokásos widgetek és alkalmazás indítók tehetőek ki.

Screenshot_2000-01-27-10-57-08

Extra alkalmazások között ott van a Flash player, Documents to go, Aldiko, File Manager és ezzel ki is fújt az egész. A memóriakezelés megfelelt elvárásaimnak, elégedett voltam ezzel a résszel.

Multimédia

A hátlapon egy 2 megapixeles, fixfókuszos kamera található. Beállítási lehetőségek szinte nincsenek, illetve csakis a nagyon alap dolgok. Az elkészült képek minősége rossz, a kamera inkább csak afféle jelzésértékkel bír, elmondható, hogy ez is van rajta, de hasznát nem vesszük.

IMG_20131207_222448

A zenelejátszó a gyári Play zene program, ebben van equlaizer, albumborító, ismétlődés és a további alapdolgok. A külső hangszóró minősége elég gyenge, fülest csatlakoztatva már egész értelmes hangzásnak lehetünk fültanúi. FM-rádió ebben az eszközben sincs, akárcsak a legtöbb táblagépben.

P1020201

A gépben nincs 3G modem, viszont van benne WiFi, Bluetooth modul, de a GPS kimaradt a repertoárból. Adatkommunikációs téren nagyjából ennyit lehet megemlíteni a Tab miniről, hiszen egy táblagépről beszélünk, amely nem képes hanghívások lebonyolítására.

Összegzés

P1020202

A Digitech egy korrektnek mondható gépet tett le az asztalra. Azonban azt el kell fogadni, hogy az előlap nem üvegből van, a kamera elég gyatra és a felbontás sem az igazi ekkora kijelzőmérethez. A készülék viszont csak 35.000 Ft-ba fáj, ennyiért viszont egész kellemes ajánlat, főleg, hogy fémből készült a hátlap anyaga és gördülékeny a menürendszer. A végítéletem pedig az, hogy ha egy nagyon olcsó, internetezésre és filmnézésre használható tabletre van szükségünk, akkor jó ajánlat a készülék, aki viszont kicsit többre vágyik, annak bizony több pénzt kell szánnia a dologra.

A készüléket a notebook.hu-tól kaptuk.

Köszönjük.



Szólj hozzá!

További Tablet tesztek

Digitech Tab Mini T79

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - -Fém ház
  - -Nem laggol
 
  Kontra:  
  - -Üzemidő nem az erőssége
  - -Előlapon plexi lap van
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 7"
  • kijelző felbontása: 1024x768 pixels"
  • kijelző típusa: LCD"
  • eszköz mérete: 182 x 119 x 9 mm
  • tömeg: 0 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Kétmagos, 1,2GHz-es
  • memória: 2048 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, miniHDMI, 3,5 mm audio
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 2 megapixeles hátlapi kamera, 0,3 megapixeles előlapi
  • video chat:  
  • video felbontás: VGA
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: -
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth
  • GPS: -
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek:
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: -
  • tapasztalat: 1 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés