Connect with us

Hirdetés

technokrata

A felső-középkategória csúcsán: Mindennapi használat közben teszteltük a Samsung Galaxy A8-at

Tesztek

A felső-középkategória csúcsán: Mindennapi használat közben teszteltük a Samsung Galaxy A8-at

A felső-középkategória csúcsán: Mindennapi használat közben teszteltük a Samsung Galaxy A8-at

Tökéletes választás annak, aki egy gyors és menő készüléket szeretne, de nem az egész havi fizetését szeretné rászánni

Érdemes azzal kezdeni a történetet, hogy mint aktív Samsung Galaxy S8 felhasználó eleve egy kis elfogultsággal álltam hozzá, amikor megkértek, hogy teszteljem ezt a készüléket, hiszen nem csak jelenleg, de mindig is Samsungjaim voltak, az Omnia II-től kezdve a Note 3-mon át egészen az S8-ig, úgyhogy mondhatni tapasztalt vagyok a témakörben, de legalábbis nem idegen számomra a készülék, a márka és a kezelési felület.

20180319_134319

Benyomások

Amikor először kicsomagoltam, meglepődtem a súlyán, hiszen érezhetően nehezebb, mint az S8, ugyanis 172 grammot nyom, míg az S8 csak 155-öt. Ez nüansznyinak tűnhet, de ha egymás után veszi kezébe az ember a két készüléket, rendesen érezhető a különbség. Sebaj, legalább van benne anyag, nem fogom összeroppantani. Ettől függetlenül a telefon külsőre kecses, a képernyő ugyebár olyasmi, mint az S8-nál, csak nincs edge képernyő (5.6” Infinity Display). Ha a külsőben nem is, a bekapcsoláskor észrevettem egy aprócska dolgot, ami nekem szemet szúrt (illetve ezesetben ujjat), az nem más, mint a gombnyomás „ereje”. Rendesen adni kell neki, hogy érzékelje a nyomást, cserébe nem nyomódik be csak úgy az ember zsebében, tehát ’valamit valamiért’ elven készülhetett a konstrukció, én speciel jobban szeretem a puhább, könnyebben nyomkodható fizikai gombokat (ez minden fajta kütyüre értendő).

20180319_1328590

Bekapcsolás után

Az első rezgésből lehet érezni, hogy itt bizony az ’A’ szériáról van szó. Valahogy ezt a furcsa rezgést még mindig nem tudták megoldani, amit viszont az S8-ban már nem lehet érzékelni. Lehet, hogy a fém váz teszi, de az egész olyan, mintha egy sokkoló rázná meg a kezünket, brutális, erős és gyors. Ez hosszú távon nem tesz túl jót az ízületeknek, főleg, ha a gépelésnél bekapcsolva hagyjuk a ’válasz rezgést’. Miután bekapcsolt a képernyő, a szokásos ízléses Samsung Experience felületen találtam magam, ahol egyből bejelentkeztem mindenhova és gyakorlatilag tükröztem az aktuális készülékemet, így a mindenféle/fajta beállítás körülbelül 5 percet vett igénybe, aminek kifejezetten örültem, hiszen semmi kedvem sem volt fél napokat eltölteni azzal, hogy személyre szabjam a készüléket, úgyhogy ez egy nagyon jó pont.

20180319_132831

Használat közben

A képernyőtől se várjuk a maximumot, csak a majdnem-maximumot, hiszen a Super Amoled azért nem az, ami az S szériában van, oldalról kicsit elmegy a fénye, a fekete kicsit barnás-szürke, de ha van fényerő, akkor minden rendben van, ahogy az a képeken is látszik. Mind az előlapi, mind a hátlapi kamera 16 MPx-es felbontással üzemel, aminél sokkal jobb kamerára egy átlag felhasználónak soha nem lesz szüksége. Sajnos ebbe a készülékbe már nem rakták bele a retinaszkennert, így a biometrikus azonosításra kizárólag az ujjlenyomat olvasóval van lehetőség. Videó felvétel Full HD 1080p 30fps-sel történik, lassított felvételre való opciót itt sem találunk, az marad a felsőkategória kiváltsága. Az akkumulátora megegyezik nagyobb testvéréével,  Gyakorlatilag ezzel a pár aprósággal minden negatívumot megemlítettem a készülékről, innentől kezdve csak pozitívan lehet róla nyilatkozni, hiszen gyors, mindent azonnal megcsinál, tényleg csak egy hajszálnyival lassabb mint az S8, viszont árban nem elhanyagolható a különbség, jelenleg kártyafüggetlenül  körülbelül 115.000-ért lehet újonnan hozzájutni.

20180319_132800

Végítélet

Összességében egy igazán remek telefonra számíthatunk, ha a Galaxy A8-at vásároljuk, gyakorlatilag a felsőközépkategóriás telefonok csúcsáról van szó. A 8 magos proci és 4 GB RAM gondoskodik arról, hogy a hétköznapi használat során ne kelljen várnunk semmire, minden azonnal megtörténik. Ettől függetlenül ne gondoljuk azt, hogy ekkora összegért a világ legjobb telefonját kapjuk a kezünkben, de ha valaki nem elvetemül ‘mobil-freak’, viszont szeretne egy okos, jól használható telefont, ami ráadásul kifejezetten ízléses külsővel rendelkezik, annak mindenképp érdemes az A8-ra befizetni, amit amúgy az összes Samsung márkakereskedésben ki lehet próbálni, sőt akár órákig is lehet nyomkodni.

További Tesztek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés