Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technokrata Teszt: Lássuk, milyen a Kingston legújabb SD-kártyája

Tesztek

Technokrata Teszt: Lássuk, milyen a Kingston legújabb SD-kártyája

Technokrata Teszt: Lássuk, milyen a Kingston legújabb SD-kártyája

Spolier alert: kifejezetten jó cucc

A mai kütyükkel teli világunkban azon kívül, hogy töltenünk kell az akkumulátort, a második legfontosabb problémakör, hogy legyen elég hely az eszközünkön, a virtuális cuccaink tárolására.20180615_150915

Vannak, akiknek elég annyi, amennyit az eszközük kínál, (pl. iPhone), ahol ugyebár bővítésre nincs esély, így meg kell barátkozni azzal, ami van. Viszont, ha az embernek Androidos készüléke, vagy esetleg menő tükörreflexes fényképezőgépe van, elkerülhetetlen és egyben badarság lenne nem kihasználni a bővítésre adott lehetőségeket.

 

Mit kell tudnia egy SD-kártyának?

Merül fel a kérdés, amikor az ember leül tesztelni egy ilyen triviális eszközt. Első körben azt mondanám, hogy végezze a dolgát, azaz miután behelyeztem a megfelelő nyílásba, kérdés nélkül működjön. Ha ez megvan, akkor problémamentesen, azonnal és villámgyorsan történjen meg a HD filmek és a nagyfelbontású képek másolása. Mivel tesztalanyunk a ‘Canvas React’ arról híres, hogy 100MB/s olvasási és 80 MB/s írási sebességgel rendelkezik, ezért nem is vártam rosszat, de az a fajta gördülékenység és gyorsaság ami az adatok rakosgatása alatt történt, teljes mértékben lenyűgöző, mintha egy integrált belső tárhely lenne az okostelefonomban (Samsung Galaxy S8).

Amellett, hogy ‘teszi a dolgát tisztességesen’ még inkább mellette szól, hogy teljesen víz, hő, rázkódás-, ütés- és rezgéstűrő, valamint a reptéri ellenőrzésen sem okoz bajt neki a röntgensugaras átvilágítás. Alapból az ember nem gondol ilyen problémákra, csak amikor már megtörtént a baj, úgyhogy ha valakinek vízálló okostelefonja van például, akkor kizárólag az ilyen microSD kártyát érdemes belerakni, ha nem szeretnék súlyos adatvesztés áldozataivá válni.

Mi jár még hozzá, ha megvásároljuk?

A megvásárlás után a gyártó élettartam-garanciát és ingyenes műszaki támogatást biztosít a megvásárolt háttértárhoz, ami nem kicsivel jobb ‘deal’, mintha az aluljáróban megvesszük a bármilyen SD-kártyát, majd jól nem működik és dobhatjuk is ki egy órán belül.

Mennyibe kerül?

Kis mértékben változó, körülbelül 30.000 HUF-t környékén mozog a fogyasztói ára, ami egy ilyen szinten megbízható microSD kártyáért egyáltalán nem sok.

További Tesztek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés