Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 millió felett a „firefoxozók”

Laptop

10 millió felett a „firefoxozók”

Az alternatív böngésző népszerűsége töretlenül emelkedik.

Bart Decrem, a Mozilla Foundation szóvivője még október végén közölte a nyilvánossággal, hogy a következő év végére szeretnék, ha a böngészőpiac tíz százalékát a ˝kezükben tudhatnák˝. Decrem bízik abban, hogy ez egyáltalán nem elérhetetlen cél; mindezt arra alapozta, hogy az elmúlt hónapokban az utóbbi évek legjelentősebb ˝mozgása˝ volt tapasztalható e szegmensben. Az Internet Explorert használók táborának részesedése több százalékpontot is esett, s ebből elsősorban a Mozilla Foundation böngészői, mint például a Firefox, profitáltak.

Az egyes változatokat ráadásul egyre többen és egyre hamarabb töltik le az internetezők. Decrem közlése értelmében a 0.8-as Firefox négy hónap alatt 3,3 milliónyi felhasználót szerzett magának, a 0.9-es változat már 6,5 millió webezőt hódított meg alig három hónap alatt. Ehhez képest a végleges, 1.0-s változat előtti utolsó kiadása a debütálást követő alig egy hónap után már 5 millió internetezőt tudhatott a magáénak.

Nos, a legutolsó 1.0-s változat még ezt a tempót is felül tudta múlni, mindehhez pedig csak egy nappal kellett több, mint egy hónap. Az amerikai és német újságokban a rajongók adakozásából népszerűsített böngészőnek ugyanis a megjelenését követő harminckettedik napon „meglett” a tíz milliomodik felhasználója is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés