Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötből egy ember spam révén vásárol szoftvert

Laptop

Ötből egy ember spam révén vásárol szoftvert

Meglepő eredményre jutott az Üzleti Szoftverek Szövetsége (BSA), amikor egy felmérést kiértékelve arra derült fény, hogy az emberek 20 százaléka spam révén vásárolja szoftvereit.

Annál, ha az ember nem fizet a jogvédett szoftverekért, már csak egy rosszabb dolog van, ha fizet – olyan terjesztőnek, aki illegálisan árulja a termékeket. Márpedig a Forrester Research felmérése szerint az Egyesült Királyságban az internetezők körülbelül egyötöde spam révén szerzi be az általa igényelt funkciókkal rendelkező alkalmazásokat. A kéretlen levelek küldői azonban gyakran hamisított vagy illegálisan másolt programokat terjesztenek, így duplán is megkárosítják ezzel a fejlesztőket.

A BSA szerint ennek az az oka, hogy sok online fogyasztót egyáltalán nem érdekel a spammerek motivációjának megértése. Márpedig a nagy-britanniai lakosság közel 90 százaléka kap valamilyen mértékben kéretlen levelet, így a probléma egyre komolyabb fejtörést okoz mind a törvényhozóknak, mind a szoftverfejlesztésből, -kiadásból élő vállalatoknak.

Az előttünk álló pár hét ráadásul még nehezebb időszakot jelent e téren, hiszen – ahogy arról például a Clearswift által rendszeresen elkészített spam index is beszámolt – már novembertől megsokasodtak a közvetlen termékajánlatok és az emberek hiszékenységét kihasználó kéretlen reklámlevelek. A karácsony közeledtével ugyanis nő a vásárlási kedv, és olyan dolgokat is a kosarukba tesznek a vásárlók, amelyekre egyébként nincs szükségük.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés