Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megkezdődtek a forradalmi változások a magyar távközlésben?

Laptop

Megkezdődtek a forradalmi változások a magyar távközlésben?

A PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. megvásárolta a Novacom alternatív távközlési szolgáltató vállalatot. Az akvizíció szinte az egyik legjelentősebb tranzakció a hazai távközlésben.

A Novacom Távközlési Kft. megvásárlásáról szóló szerződést a PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. csütörtökön írta alá, ám a tényleges adásvételre jogilag csak 2003. január 31-én kerül sor, amelynek egyik alapvető feltétele, hogy a szerződésben kikötött feltételek teljesüljenek, emellett a cégeket hitelező bankok is beleegyezésüket adják. Ennek értelmében a Novacom a jövő évi fúzióig teljesen önállóan működik.

A Novacom megvásárlásával a Pantel jelentősen erősíti pozícióját a magyar távközlési piacon. A vételár nagyságát egyelőre nem tudni, Törő Csaba, a vállalat vezérigazgatója csupán annyit árult el, hogy a Novacom piaci értékének megfelelő az összeg.

Az adásvétel létrejötte azt tükrözi, hogy a PanTel kiszabadult a KPN eladási szándékának nyomása alól (a KPN sokáig el kívánta adni a PanTelt, mint ahogyan tette azt a Pannon GSM-mel is), és aktív stratégiába kezdett, másodsorban egyértelmű jele annak, hogy az RWE (a Novacom egyik fő tulajdonosa) megkezdte a kiszállást a magyarországi távközlésből, melynek következő lépcsőfoka a Portfólió elemzése szerint a Vodafone részvénycsomag gyorsított eladása lehet (az RWE már régóta árulja a V.R.A.M.-ban fennálló immár csak 15,6%-os részvénycsomagját). Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy a szerződés megkötésével megindult a konszolidáció a vállalati távközlési piacon (nő a piaci koncentráció).

A Pantel akvizíciója így szinte az egyik legjelentősebb tranzakciónak számít a hazai távközlésben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés