Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átfogó nemzeti informatikai program indul jövőre

Laptop

Átfogó nemzeti informatikai program indul jövőre

A Neumann-év néven induló program az információs társadalom kiépülését hivatott felgyorsítani.

A területfejlesztés és az önkormányzati szektor informatikai fejlesztésének fontosságáról szóló zalaegerszegi konferencián Rácz Zsolt, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára bejelentette, hogy a kormányzat egy átfogó nemzeti informatikai programot indít 2003-ban.

Az EU-s tagságnak egyik feltétele ugyanis az, hogy valamennyi közszolgáltatás elektronikus úton is elérhető legyen a csatlakozni kívánó országokban a jövő év folyamán. Ehhez azonban hazánkban nélkülözhetetlen az önkormányzatok informatikai fejlesztése. Az információs társadalom kiépítésének felgyorsítása érdekében ezért útjára indítja a kormányzat a Neumann-év nevű programot.

Egyelőre azonban a sok kistelepüléssel rendelkező térségekben az átlagosnál is nagyobb feladatot és terhet jelent a megfelelő méretű és hatékonyságú informatikai hálózatok kiépítése, ezért a program egyik fő megoldandó problémája az, hogy a falvakat felzárkóztassa és bekapcsolja az informatika világméretű vérkeringésébe – ennek viszont egyik elengedhetetlen feltétele, hogy a fejlesztések finanszírozásához a területfejlesztési tanácsok és a kormány is hozzájáruljon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés