Connect with us

technokrata

Nyugi, nem lesz Xbox Game Pass minden konzolra

game pass

Geek

Nyugi, nem lesz Xbox Game Pass minden konzolra

Nyugi, nem lesz Xbox Game Pass minden konzolra

Viszont a Steam Decken jól működik a felhős játékfuttatása.

Korai napjait éli a Microsoft olcsó játékbérlésre és felhős játékfuttatásra alapozott videójátékos üzleti koncepciója, ennek sikere vagy sikertelensége várhatóan csak középtávon fog eldőlni. Annyi biztos, hogy a részletkérdések folyamatos tisztázódásával legalább fókuszáltabbá válhat az Xbox Game Pass fejlesztése: Phil Spencer Xbox-főnök a GamesRadarnak adott interjújában közölte, hogy az várhatóan semmilyen formában sem válik majd elérhetővé a Nintendo Switch és a Sony PlayStation konzolokra.

Ez eddig is sejthető volt, azonban Spencer szerint egyáltalán nem a Microsoft üzleti döntéséről van szó, a rivális gyártók nem kívánják látni az eszközeiken a szolgáltatást. Az ódzkodás érthető a részükről, hiszen egyrészt a Sony és a Nintendo valószínűleg nem szeretnék az előfizetési díjon keresztül a Microsoft pénztárcáját tömni, ráadásul a kedvező árú Game Passben lévő játékáradat úgy lefoglalhatná a játékosokat, hogy csökkenhetne konzolok digitális boltjaiban való költésük.

Röviddel később Spencer a Twitteren hozzátette a témához, hogy a számítógépnek titulálható Steam Deck kézikonzol kakukktojás, kapott már egyet ajándékba a Valve-tól, és már most is remekül működik rajta számos játék és az Xbox Game Pass felhős játékfuttatása.

Forrás: ORIGO

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu