Connect with us

technokrata

Végleg tiltólistára került az Instagram Oroszországban

instagram

App

Végleg tiltólistára került az Instagram Oroszországban

Végleg tiltólistára került az Instagram Oroszországban

Oroszország betartotta azon március 11-én hozott ígéretét, hogy betiltják az Instagram használatát az országban.

GlobalCheck internetmonitorozó szolgáltatás szerint március 14-én az ország szinte teljes területén elérhetetlenné vált a szolgáltatás, ami mintegy 80 millió felhasználót érint.

Az oroszok azután döntöttek az Instagram blokkolása mellett (miután a Twitter és a Facebook elérését már megakadályozták), hogy a Meta lehetővé tette, hogy (egyes országokban) a Facebook és az Instagram közösségi oldalakon olyan posztok jelenhessenek meg, amik erőszakra buzdítanak az orosz katonákkal szemben (sőt egyes helyeken még a Putyin halálát kívánó bejegyzéseket sem moderálták). Az amerikai vállalat azóta már visszakozik, újabb szabálymódosításokat emlegetve, de ez már nem volt hatással az Instagram elérhetetlenné tételére.

Múlt pénteken az Instagram vezetője, Adam Mosseri egy Twitter posztban írt arról, hogy a döntés mintegy 80 millió felhasználót szakít el egymástól és a világ többi részéről. Mosseri állítása szerint az orosz felhasználók 80 százaléka követ olyan profilt, ami Oroszországon kívül található.

A The Verge cikke szerint a hétvége során számos orosz influenszer köszönt el a követőivel, illetve jócskán akadtak olyan bejegyzések is, amik arra buzdították a követőket, hogy keressék a kedvenceiket más platformokon, esetleg valamilyen VPN szolgáltatás igénybevételével igyekezzenek kikerülni a pénteken bejelentett, és hétfőn életbe lépő tiltást.

Forrás: 24.hu

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

motoros

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu