Connect with us

Hirdetés

technokrata

Levegőből eltérített noteszgépek

Dotkom

Levegőből eltérített noteszgépek

Három hiba miatt hordozható számítógépek százezrei voltak veszélynek kitéve.

Az Apple Computer nemrég jelentette be, hogy a héten kiadott biztonsági frissítései három olyan sebezhetőséget is eltüntettek a Mac OS X operációs rendszerekből (a Pantherből és a Tigerből), melyek a vezetékmentes hálózati csatlakozáson keresztül fenyegették a vállalat PC-it – elsősorban a notebookokat. Mind az inteles, mind a Power PC-alapú számítógépek érintettek; az Apple melegen ajánlja a mihamarabbi frissítést.

Nem engedett kódfuttatásra is lehetősége nyílik a támadóknak a vezetékmentes hálózaton keresztül, számolt be figyelmeztetésében a cég a sérülékenységek egyikéről. A másik kettő hasonló módon jelent veszélyt, ám azokkal akár a rendszer is lefagyaszthatóvá válik. Minderről a hibásan megírt Wi-Fi driverek tehetnek – azok a Wi-Fi meghajtóprogramok, melyek már a Black Hat konferencián is lehetővé tették az Apple notebookjába való betörésének demonstrálását.

Azt határozottan cáfolta a vállalat, hogy a hackerkonferencia miatt javították ki a sebezhetőségeket. Az Apple szerint egy belső vizsgálat során, egy hibavadászat alkalmával bukkantak rá a sérülékenységekre a vezetékmentes hálózati csatlakozást lehetővé tevő szoftverben. A cég egyik képviselője szerint a bemutatót megtartók amúgy sem árultak el részleteket a hibákról, így a Steve Jobs vezette vállalatnak magának kellett megkeresni a biztonsági réseket.

Mely gépek érintettek? A következők: Power Mac, Powerbook, Macbook, Macbook Pro, Ibook, Imac, Mac Pro, Xserve, illetve a Power PC-alapú, vezetékmentes képességekkel felruházott Mac minik. A szükséges frissítések letölthetők az Apple webhelyéről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés