Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő MemoryStick árak

Laptop

Csökkenő MemoryStick árak

A Sony digitális fényképezőgépek talán egyetlen hátránya, hogy sajnos jelentősen (több mint kétszer) drágábbak a hozzájuk való MemoryStick memóriakártyák, mint a konkurens CompactFlash, vagy SmartMedia termékek. Az árcsökkentés talán kedvezőbbé varázsolja a Sony gépek megitélését hazánkban is.

A Sony úgy tűnik minden évszakban rendszeresen csökkenti saját fejlesztésű memóriakártyájának, a MemorySticknek árát. Több európai országban januártól egységesen, euróban kifejezve adják majd meg a kártyák árait.

A legnagyobb árcsökkentés a 16 MB-os kártyákat érintik, melyek jelenleg 45,5 euróba kerülnek, januártól 35 euróért lesznek megvásárolhatók (23%-os csökkentés). A más kapacitású kártyák enyhébb árcsökkentésen mennek keresztül, így a 8 MB-os 30 helyett 29 euróért (3%-os csökkentés), a 32 MB-os 59 helyett 50 euróért (15%-os csökkentés), a 64 MB-os 86 euró helyett 80 euróért (7%-os csökkentés), míg a legnagyobb, 128 MB-os kártyák 173 euró helyett 150 euróért lesznek megvásárolhatók (13%-os csökkentés).

Az új árak január elsejétől érvényesek az eurót használó országokban. Természetesen ez a hazánkban kapható MemoryStick kártyák árára is hatással lesz.

A Sony jövőre szeretné elkészíteni az első 1 GB kapacitású MemoryStick-jét. Ennek a kártyának az átviteli sebességét is jelentősen nagyobbra tervezik, a jelenlegi 2,5 MB/s helyett 20 MB/s-ra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés