Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Media szórakoztató-elektronikai eszközökön is

Laptop

Windows Media szórakoztató-elektronikai eszközökön is

A Microsoft audió és videó technológiáit hamarosan már nem csak a számítástechnikai eszközökön fogják alkalmazni.

A szoftveróriás várhatóan a mai napon, a New York-i Streaming Media East 2001-en fogja bejelenteni, hogy saját fejlesztésű Windows Media technológiáját a közeljövőben már bizonyos szórakoztató-elektronikai eszközök, többek között DVD-lejátszók is támogatni fogják.

A Microsoft közlése szerint a jövő év folyamán számos, DVD-lejátszókban használatos chipeket gyártó cég – köztük a Cirrus Logic, az ESS Technology, az LSI Logic, az STMicroelectronics és a Zoran – termékei támogatni fogják a Windows Media technológiát, amelyet elsősorban a Windows operációs rendszerből ismerhettek meg a felhasználók.

Olyan DVD-lejátszók kerülhetnek piacra akár már a jövő évben, amelyek képesek lesznek lejátszani az írható CD-ken ( WMA-ban) eltárolt zenéket, illetve a WMV (Windows Media Video) videó állományokat is tudják majd kezelni. Mint ismeretes, a Windows Mediában egy elég jó másolásvédelmi technológiát építettek be a fejlesztők, ezáltal a kiadók, illetve filmstúdiók részéről nagyobb támogatást élvezhet, mint például a semmiféle digitális védelemmel nem rendelkező MPEG formátum (noha a két technológia nagyban hasonlít egymásra).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés