Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt : HyperX Fury – Ereje teljében

egyéb kütyük

Teszt : HyperX Fury – Ereje teljében

Ugyan a neve ellenére egyáltalán nem vad a HyperX újdonsága, mégis érdemes rá vetni egy pillantást azoknak, akik egy megfizethető árú, divatos külsejű pendrive-ban gondolkodnak.

Nem egyszerű dolog egy pendrive-ról írni, hiszen ez az a termék, amit mindannyian használunk, de mégis kevesen figyelünk oda rá, azon túl, hogy milyen kapacitásút vásárolunk. A HyperX újdonsága azonban mégis megpróbál eltérni a megszokottól, különleges külsejével pedig elsősorban a fiatalabb generációt célozza meg. Ezt erősíti a név is, hiszen a Fury magyarul dühöngést jelent, azaz már első látásra világossá válik, hogy ezzel nem az üzletembereket szerették volna megnyerni.

Csomagolás

Kisebb csomagolás: nagyobb környezetvédelem. Valahogy így gondolkodhattak a Fury papírtasakjának megalkotói, hiszen a dizájnos, leginkább egy lövöldözős játék dobozára beillő feliraton és magán a pendrive-on túl sok érdekességgel nem találkozunk, még a fontosabb információkat tartalmazó szöveget is pusztán a papír belső oldalára nyomtatták.

HyperX_FURY_USB_packaging_HXF30_64GB_pc_hr_06_08_2014_11_38

Ötletesnek találtam, hogy a legújabb trendeket meglovagolva egy apró,  Fury feliratú, ragasztható matrica is bekerült a csomagolásba. Miután sikerült nagyobb megpróbáltatások és rombolások nélkül kivennem a tesztre küldött Fury-t, egy valami azonnal feltűnt: Ez hideg!

Használat közben

Mindez azért van, mert a mérnökök egy fém ábrát is elhelyeztek a borításon, mely bizony az anyag jó tulajdonságainak hatására azonnal érezhetővé vált. A plakett az általam kipróbált, 64 GB-os változat esetén fekete színben tündökölt, azonban a 32 GB-os kivitel esetén kék, míg az alap, 16 GB-os kiadás esetén piros a minta. Egy szín azonban mindegyik modell esetén megegyezik, mégpedig az USB csatlakozójának kék árnyalata.

HyperX_FURY_USB_HXF30_64GB_hr_31_07_2014_18_34

Ez ugyanis az USB 3.0 támogatását jelzi, vagyis tesztünk alanya megfelel az egyik legfontosabb elvárásnak, melyet egy mai pendrive-val szemben támaszthatunk. A gyakorlatban ez 30 MB/s-os írási és 90 MB/s-os olvasási sebességet jelent, ám a számoknál többet mond, hogy egy 500 MB-os anyagot például alig 16 másodperc alatt másolt át a számítógép a HyperX újdonságára. A gyors sebesség tehát megvan, a következő fontos kérdés, hogy vajon meddig viseli el a “nyúzást” a termék. Ugyan az általam próbált eszköz vadonatúj volt, hiszen én bontottam ki a csomagolásból, azért az jót jelent, hogy egyetlen nyekkenés vagy furcsa hang sem jelentkezett.

Pendrive_HyperX_FURY_16GB_32GB_64GB_HyperX_FURY_USB_HX_FURY_USB_laptop_31_07_2014_18_23_11_08_2014_16_14

Ez pedig egyáltalán nem általános, találkoztam már olyan, drágább modellel  amely fura hangokat adott, már a kibontás után. A termékben szerencsére nemcsak mi, de maga a gyártó is megbízik, ezt támasztja alá, hogy minden egyes példányra 5 év garanciát ad. Ez összhangban áll azzal, hogy a termék csomagolásán feltüntették, hogy a Fury hibátlanul képes együttműködni korunk legnépszerűbb konzoljaival, így használjunk akár PS4-et vagy Xbox One-t, az élmény garantált.

Végítélet

A tesztidőszak alatt tehát megbizonyosodtam arról, hogy a HyperX egy jó minőségű, tartósnak tűnő terméket rakott le az asztalra. Szerencsére ehhez még magas ár sem társul, a 64 GB-os kivitel például alig 13 ezer forint körüli áron vásárolható meg, ami azt gondolom, hogy ajánlottá teszi a terméket minden, új pendrive-ot kereső vásárló számára.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Kingston HyperX Fury

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Jó összeszerelési minőség
  - Megfizethető ár
  - Gyors sebesség
 
  Kontra:  
  -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés