Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Fujitsu virtuális valóságra felkészített CELSIUS munkaállomásaival elképesztően menő lesz dolgozni

Office

A Fujitsu virtuális valóságra felkészített CELSIUS munkaállomásaival elképesztően menő lesz dolgozni

A 21 literes házba szerelt CELSIUS W570power+ az iparág legkisebb és egyben legnagyobb teljesítményű virtuális valóságra felkészített asztali munkaállomása

A munkahelyen a kreativitás és a vizualizáció soha nem látott szintjét meghonosító Fujitsu két új virtuális valóságra (VR) felkészített, a legújabb NVIDIA professzionális grafikus kártyákkal ellátott munkaállomást mutat be. A Fujitsu VR-kész munkaállomás-kínálatának új tagjai: a CELSIUS W570power+, az iparág legkisebb VR-t támogató asztali munkaállomása, és a CELSIUS H970 17 hüvelykes mobil munkaállomás. Mindkét gép új dimenziót nyit a munkában a tervezők, mérnökök és építészek számára, mivel lehetővé teszi, hogy akár íróasztaluknál, akár az irodán kívül, zökkenőmentesen emeljék át 3D-terveiket a virtuális valóságba.

 

A jelenleg még főként az online játékok rajongói által használt virtuális valóság gyors ütemű fejlődése várható a következő évtizedben. Az előrejelzések szerint1 a VR a széles körű elterjedés küszöbén áll – átlép a „korai használók és a rajongók” szegmenséből a „pragmatikus felhasználókéba”, tehát a tömegpiaci használat első szakaszába. Ez a növekedés a virtuális valósággal elérhető egyedülálló háromdimenziós élménynek köszönhető – ami minden iparágban értékes lehetőségeket biztosít, az építészettől a mérnöki munkán át az oktatásig és az egészségügyig.

A CELSIUS W570 munkaállomás rendkívüli kiadása, a W570power+ kivételes teljesítményt és funkcionalitást kínál innovatív mikrotorony házban. A mindössze 21 liter űrtartalmú háznak köszönhetően 30 százalékkal kisebb elődjénél, ám ugyanakkora számítási teljesítményre képes. A W570power+ akár három NVMe PCIe M.2 modullal, hét lemezmeghajtóval és NVIDIA Quadro P4000 VR-kész grafikus kártyával dolgozhat. Ennélfogva ideális eszköz a 2D/3D CAD- és BIM-alkalmazásohoz. Professzionális fejre illeszthető kijelzővel (pl. HTC Vive vagy Oculus Rift) kiegészítve magával ragadó VR-élményt nyújt nagy képváltási sebességgel és kis látenciával.

Az idejük egy részét terepen töltő szakemberek, például építészek, mérnökök és tervezők számára a 17 hüvelykes CELSIUS H970 mobil munkaállomás életre kelti a tervezési folyamatot, lehetővé téve a valósághű képmodellezést és a tervek valós idejű módosítását. A CELSIUS H970 nagy képernyővel és a csatlakozási lehetőségek komplett választékával rendelkezik: két Thunderbolt 3, egy teljes méretű DisplayPort és egy VGA csatlakozóval. Az asztali gépekére emlékeztető teljesítményről a max. 2048 CUDA magos NVIDIA Quadro P5000 grafikus kártya gondoskodik. Az egyszerű javítás érdekében a komponensek a gép alján elhelyezett szervizajtón keresztül elérhetők.

„A virtuális valóság és a nagy teljesítményű munkaállomások kombinációja számtalan izgalmas lehetőséget kínál. Bár a piaci trend többnyire feláldozza a méretet a teljesítmény oltárán, mi továbbra is hiszünk abban, hogy a munkaállomások szállítóinak sem teljesítmény, megbízhatóság és bővíthetőség, sem pedig helytakarékosság és VR-képességek terén nem szabad kompromisszumot kötniük. A forradalom épphogy csak elkezdődött. Úgy látjuk, hogy a VR képes támogatni a holisztikus fejlődést és magasabb szintre emelni az értéklánc számos szakaszát – a tervezéstől és mérnöki munkától kezdve az üzemeltetésig és a karbantartásig”

– nyilatkozta Ruediger Landto, a Fujitsu kliensszámítástechnikai eszközökért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

„A Fujitsu és az NVIDIA megkönnyíti a virtuális valóság bevezetését azoknál a vállalatoknál, ahol a VR segítségével szeretnék javítani a termékminőséget és gyorsítani a munkafolyamatokat. A Fujitsu virtuális valóságra felkészített termékeinek komplett választékával, azon belül a Quadro P5000 és P4000 grafikus kártyákkal dolgozó, első 17 hüvelykes mobil munkaállomással a felhasználók tényleg bárhonnan létrehozhatnak és megtekinthetnek VR-tartalmakat”

– mutatott rá Bob Pette, az NVIDIA professzionális vizualizációért felelős alelnöke.

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés