Connect with us

Hirdetés

technokrata

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

A szoftveresen vezérelt tárolási megoldás legújabb kiadása támogatja a konténerizált és felhőalapú szolgáltatások használatát, így gyorsabb elérést biztosít az adatokhoz, ezzel is segítve a vállalatokat a hatékonyabb működésben

Elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 6. A szoftveresen vezérelt tárolási megoldás használatával a vállalatok általánosan elérhető szerverekre és lemezmeghajtókra alapozva építhetnek ki és működtethetnek megfizethető tárolási rendszert.

Az új, konténerizált és felhőalapú szolgáltatásokat is támogató funkciók segítik a szervezeteket abban, hogy zökkenőmentesen alkalmazkodjanak a változó üzleti igényekhez, miközben informatikai működési költségeiket is csökkenthetik.

Az IDC információi szerint a világszerte tárolt adatok mennyisége tavaly meghaladta a 33 zettabyte-ot, és várhatóan 61 százalékos éves növekedési ráta mellett 2025-ig a 175 zettabyte-ot is eléri. (Összehasonlításképp: az összes amerikai tudományos kutatókönyvtár tartalma körülbelül két petabyte-ot tesz ki, vagyis a jelenlegi adattömeg 16,5 millió könyvtárkomplexumnak felel meg.) A hagyományos adattárolási rendszerek nem képesek lépést tartani ezzel a bővüléssel, ezért a szervezeteknek módosítaniuk kell tárolási stratégiáikon és infrastruktúráikon.

A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolási megoldások képesek orvosolni a problémát, mivel elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől. Ezáltal lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy alacsony költségek mellett építsenek ki és üzemeltessenek tárolási rendszert általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.

A SUSE szoftveresen vezérelt tárolási megoldása, a SUSE Enterprise Storage a Ceph technológián alapul, vállalati felhasználásra szánt funkciókkal és professzionális támogatással kiegészítve a nyílt forráskódú eszközt. A jól skálázható termék magas rendelkezésre állást, valamint önjavító és önkezelő képességeket kínál, és hatékonyan segíti a szervezeteket a tárolás optimalizálásában. A Maine-i Egyetem kutatói például tízszeres teljesítménynövekedést tapasztaltak, miután bevezették a SUSE megoldását a nagy teljesítményű számítástechnikát (HPC) és óriási mennyiségű információ feldolgozását igénylő kutatási projektek támogatására. Ezeknek az előnyöknek köszönhető, hogy a SUSE Enterprise Storage több kategóriában is kiváló minősítést kapott a Gartner legfrissebb, objektumtárolási megoldásokat elemző körképében.

Az új SUSE Enterprise Storage lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyebben hozzáférjenek a különféle típusú adatokhoz, és gyorsabban kinyerjék belőlük a szükséges információkat a legmodernebb kereső és elemző eszközök segítségével. A megoldás számos területen képes optimalizálni a tárolást, beleértve a tömeges adatmennyiség megőrzését, a megfelelőségi követelmények miatt szükséges archiválást, a katasztrófa utáni helyreállítást, a big data alkalmazások és nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) felhasználáshoz szükséges információk mentését, illetve a felhőalapú tárolást és virtuális gépek tárolási igényeit.

A legfrissebb verzió, a SUSE Enterprise Storage 6 a Ceph Nautilus kiadására épül, és olyan új funkciókat biztosít, amelyek támogatják a konténerizált, illetve a felhőben futó szolgáltatásokat. Ezenfelül továbbfejlesztett integrációt kínál a nyilvános felhőmegoldásokkal, mivel képes szinkronizálni az objektumadatokat a SUSE Enterprise Storage fürtről a külső nyilvános felhőbe az S3 interfészen keresztül.

A termék a tárolás optimalizálásával is hozzájárul a költségek csökkentéséhez, mivel automatikusan képes mozgatni az adatokat az egyes tárolási szintek között attól függően, milyen gyakran használják azokat. A kritikus fontosságú adatok így azonnal előhívhatók a gyorsabb és egyúttal drágább meghajtókról, míg a ritkábban használt fájlok, például biztonsági mentések és archívumok a lassúbb és olcsóbb tárterületen kapnak helyet.

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés