Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen tesztelhetőek az ESET új béta termékei

Laptop

Ingyen tesztelhetőek az ESET új béta termékei

AzESET bejelentette, hogy nyilvános tesztelés céljából elérhetővé teszi az ESET Smart Security 6 BETA és az ESET NOD32 Antivirus 6 BETA termékeit.

A termékek lopásgátló funkciója alkalmas arra, hogy lokalizálja az elveszett laptopokat és megfigyelje a készüléken futó aktivitásokat. A műszaki újdonság elérhető lesz mindkét termékben, a cél, hogy minél több tesztelő kipróbálhassa, a termékek ingyenesen letölthetőek az ESET honlapról.

Egy friss OSBT kutatás szerint a PC felhasználók egyre mobilabbak, az internetezők 63%-a már laptopon keresztül éri el a világhálót, 12%-uk pedig netbookot használ. A kutatás szerint a netezők a lopásgátló funkciót igénylik leginkább. A felhasználók 88%-a a jogosulatlan belépés megakadályozását a “szükséges” vagy a “jó, ha van” kategóriába sorolta, az adatlopás elleni védelemre pedig 84%-uk tartana igényt. Sajnos hat internetezetőből egynek már van tapasztalata a személyes adatok kiszivárgásával kapcsolatban. Ezért is volt fontos az ESET számára, hogy a lopásgátló funkció bekerüljön a 6-os verzióba.

A lopásgátló modul a környező vezeték nélküli hálózatok alapján határozza meg az eszköz helyzetét és küldi el az erre vonatkozó információkat – mondta el a működésről Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. – A felhasználó az összegyűjtött adatokat, a beépített kamera segítségével akár a tolvaj képét is, egy előzetes regisztráció után a my.eset.com oldalon érheti el.

A NOD32 Antivirus 6 BETA és a Smart Security 6 BETA olyan továbbfejlesztett funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nagy előnyére válhatnak a felhasználóknak. Ilyen többek között a személyi tűzfal és szülői felügyelet, a külső tárolók ellenőrző funkciója, a játékos üzemmód, a vírusok és kémprogramok ellen a díjnyertes keresőmotor, felhő-alapú optimalizálás, az üresjárat idején futtatott ellenőrzés és a behatolás-megelőző rendszer.

A NOD32 Antivirus 6 BETA és a Smart Security 6 BETA kiemelt funkciói:

– Lopásgátló (a végső piaci megjelenéskor csak az ESET Smart Security 6-os verziójában lesz elérhető)Automatikusan megfigyelés alá veszi az eltűnt eszközt és annak aktuális pozícióját, melyet Wi-Fi hálózatra való csatlakozás után egy térképen láthatjuk. A felhasználó az összegyűjtött adatokat egy előzetes regisztráció után a my.eset.com oldalon érheti el. Amennyiben az eszköz rendelkezik webkamerával akár a tolvaj is megfigyelhető annak tudta nélkül.

– Személyi tűzfal (csak az ESET Smart Security 6 BETA verzióban): Megakadályozza a jogosulatlan személyek belépését és a személyes adatokkal való visszaélés lehetőségét. A felhasználók nyugodtan vásárolhatnak online, bankolhatnak és léphetnek be közösségi média felületekre.

– Szülői felügyelet (csak az ESET Smart Security 6 BETA verzióban): Ezzel a funkcióval a felhasználók gyermekei biztonságosabb körülmények között netezhetnek, azáltal, hogy beállítható a gyermek korához nem illő tartalmak blokkolása.

– Üresjárat idején történő ellenőrzés – Idle-State Scanning: Mindenre kiterjedő ellenőrzést indít a számítógép tétlen állapotában, így kevésbé terheli a rendszert és kiszűri az inaktív kártevőket mielőtt kifejtenék káros hatásukat.   A funkció automatikusan kikapcsol amennyiben az eszköz telepről működik.

– Letöltés közbeni ellenőrzés – Scan While Downloading Files: Bizonyos fájltípusok esetén (mint például tömörített állományok, okostelefon frissítések) csökkenthető az ellenőrzési idő azáltal, hogy az ellenőrzés már letöltés közben megkezdődik.

A BETA verziók tesztelés céljából készülnek és nem ajánlott olyan rendszereken használni, amelyek kifejezetten fontos adatokat tartalmazhatnak. Az ESET nagyra értékeli a felhasználói véleményeket és visszajelzéseket, amennyiben bármilyen problémát tapasztal, kérjük, hogy az ITT található űrlap kitöltésével segítsék a fejlesztők munkáját a termék fejlesztésében.

 



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés