Connect with us

technokrata

Állítólag tőlük lopta el a Microsoft a vírusirtójuk ötletét

microsoft

Adatvédelem

Állítólag tőlük lopta el a Microsoft a vírusirtójuk ötletét

Állítólag tőlük lopta el a Microsoft a vírusirtójuk ötletét

Előbb plágiummal vádolta a Microsoftot, később viszont elismerését fejezte ki a redmondi óriásvállalat felé egy kínai cég társalapítója.

Vitathatatlanul sokat fejlődött, és megbízható eszközzé vált a Microsoft antivírus megoldása, a Microsoft Defender. Vádak érték viszont a július végi 10. Internet Security Conference rendezvényen. A kínai Qihoo 360 Technology nevű internetbiztonsági cég társalapítója, Zhou Hongyi azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy a Defendernél az ő ötleteiket másolták („a Microsoft a Qihoo 360-at másolja, utánozza a Qihoo 360 Safe Centert” – mondta Hongyi). Ez pedig annyiban lehet problémás, hogy a Microsoft Defender sokat fejlődött az elmúlt időszakban, a korábbiaknál sokkal több felhasználó elégedett vele, ezért nem is érdeklődnek harmadik fél megoldásai iránt.

A találkozó után Zhou Hongyi a médiával folytatott találkozók során azt állította, hogy valójában a Microsoft utánozta a Qihoo 360 ingyenes víruskereső szolgáltatásait, amelyek kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Microsoft az Egyesült Államok legerősebb biztonsági cégévé vált.

„Technológiai óriásként a Microsoft levonja a tanulságokat a Qihoo 360 biztonsági koncepciójából, ami azt is bizonyítja, hogy biztonsági koncepciónk viszonylag fejlett, és jó úton halad”

– tette még hozzá.

Ezek azért súlyos vádak, és úgy tűnik, a társalapító is visszavonulót fújt kicsit, legalábbis később ezt írta a Weibón:

„Tisztáznom kell, hogy nem támadom a Microsoftot, hanem tulajdonképpen elismerésemet fejezem ki a cég iránt. A digitális korban csak azok a vállalatok tudnak jó munkát végezni a biztonság terén, amelyeknek számos felhasználójuk van, és nagy adatokat helyezhetnek el a felhőbe biztonsági elemzés céljából. Úgy gondolom, hogy a Qihoo 360 és a Microsoft egyaránt ilyenek, jövőorientált vállalatok.”

Forrás: HVG

További Adatvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu