Connect with us

Hirdetés

technokrata

Határok Nélküli Hálózat

Laptop

Határok Nélküli Hálózat

A Cisco bejelentette az integrált szolgáltatásokat kínáló ISR routerek új generációját.

Az ISR routerek második generációja segít a vállalatoknak a videó-alkalmazások, a mobilitás és más szolgáltatások bevezetésében, mindezt a biztonsági szempontok figyelembevételével
 
A Cisco most bemutatott Határok Nélküli Hálózati (Borderless Network) architektúrájának célja az, hogy elősegítse a szolgáltatások és alkalmazások eljuttatását bárkinek, bárhová, bármikor és bármilyen eszközre – problémamentesen, megbízhatóan és biztonságosan. Az ötlépcsős architektúra első lépcsőjeként a Cisco bejelentette az integrált szolgáltatásokat kínáló útválasztóinak (Integrated Services Router) második generációját, az ISR G2-t.

A Cisco ISR G2-vel a vállalatok és a szolgáltatók egyszerűbben tehetik elérhetővé a hálózaton keresztül az olyan üzleti szolgáltatásokat, mint például a videók vagy a fiókirodák együttműködéses alkalmazásai. Az ISR G2 router a Cisco Határok Nélküli Hálózati architektúrájának része, amely a hálózati eszközöket, a vezeték nélküli és biztonsági technológiákat egy szorosabban integrált hálózati infrastruktúrában egyesíti. Az ISR G2 ötször nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél, amelyből 2004-es bevezetése óta hétmillió darabot adtak el, és amely így az iparág legelterjedtebb útválasztója lett.

#img1#

A Cisco Visual Networking Index tanulmányának előrejelzése szerint az üzleti célú IP forgalom 2008 és 2013 között évente várhatóan mintegy 30%-kal fog bővülni, ami elsősorban az üzleti célú videkommunikáció és a video-alkalmazások elterjedésének tudható be. A videó egyre nagyobb szerepet játszik az üzleti innovációban és az ügyfelek jobb kiszolgálásában, ezért a videokész architektúra és az ISR G2 új digitális videojel-processzora nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a céges hálózat egyben médiahálózatként is működjön.

Szolgáltatásvirtualizáció igény szerinti (on-demand) szolgáltatásokkal: A határok nélküli hálózati megoldás szétválasztja a hardvereket és a szoftvereket, így a virtuális szolgáltatások távolról is elindíthatók és irányíthatók. Mindezt az innovatív Service Ready Engine biztosítja, amely így költséges helyszíni támogatás nélkül teszi lehetővé a szolgáltatások dinamikus működtetését a fióktelepeken. Az ISR G2 szolgáltatási modulja 1 TB méretű integrált tárhelyet kínál, amely különösen videofelügyelet telepítése esetén lehet hasznos, és a korábbi hálózati modulokhoz képest akár hétszer nagyobb teljesítményt is támogat.

A Cisco határok nélküli hálózati architektúra a Cisco EnergyWise rendszernek köszönhetően számos különböző platformon segít az energiafogyasztás kezelésében. Az ISR G2 az integrált Energy Wise-kompatibilis kapcsolómodulok és modulhely-alapú teljesítményszabályozók új családjával kiterjeszti ezt a funkciót a fiókirodákra is.

A Cisco új hálózati architektúrája eltünteti a határokat a helyszínek, eszközök és alkalmazások között. Új szemléletre lesz szükség, mivel az alkalmazásokat és szolgáltatásokat egyre inkább a vállalat határain kívülről kínálják és használják. Az ISR G2 a felhasználó és az alkalmazás helyétől független szolgáltatásokat tesz elérhetővé, miközben nagyobb mobilitást, biztonságot és teljesítményt kínál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés