Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiahatékony tonert gyárt a Xerox

Laptop

Energiahatékony tonert gyárt a Xerox

Hat 25 ezer gallonos (közel 95.000 literes) tartályt helyeztek üzembe novemberben a Xerox EA toner gyárában, a New York államban lévő Websterben. A tartályok megérkezése az energiahatékony digitális nyomtatás korszakának kezdetét jelenti, a felkészülést a különlegesen alacsony olvadáspontú EA (emulzióaggregációs) toner gyártására.

A technológiai áttörést jelentő termék 15-30 százalékkal csökkenti a digitális nyomtatóeszközök energiafogyasztását. A festék papírra olvasztása és rögzítése a leginkább energiaigényes folyamat a nyomtatók és multifunkciós eszközök működtetése során, ami a teljes energiafelhasználás 50-80 százalékát teszi ki. A rendkívül alacsony olvadáspontú EA toner kifejlesztésével a Xerox kanadai kutatóközpontjának (Xerox Research Center of Canada, XRCC) tudósai jelentős energiamegtakarítást értek el az olvadási hőmérséklet csökkentése révén. Az új festék mintegy 24 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten olvad, mint a Xerox termékekben jelenleg használt EA toner változatlan képminőséget és teljesítményt garantálva.

Az XRCC tudósai kezdetben az EA eljárást fejlesztették ki a Xeroxnál, a rendkívül alacsony olvadáspontú EA toner már a következő generációs termékük. Az emulzióaggregációs (EA) technológia a nanotechnológián alapuló folyamat, amely élesebb képeket, nagyobb megbízhatóságot és csökkentett festékhasználatot eredményez energiahatékony gyártási folyamat mellett. Az EA tonerrel nyomtatott lapok 40-50 százalékkal kevesebb festéket használnak fel, mint a korszerűtlenebb eljárással készült nyomatok. Közel öt évvel ezelőttig az összes Xerox toner rendkívül energiaigényes mechanikai eljárással készült, amely során a műanyag golyócskákat nagyon finom részecskékké őrölték.

A Xerox tudósai és mérnökei a Xerox partnercégénél, a Fuji Xeroxnál dolgozó munkatársakkal együtt számos polimert terveztek és teszteltek, míg felfedezték azokat a poliésztereket, amelyeket más festékalapanyagokkal, például színezett pigmentekkel és viaszrészecskékkel kombinálva megalkották a rendkívül alacsony olvadáspontú EA tonert. A Xerox szakemberei több mint 35 olyan szabadalomra nyújtottak be igényt, amely az új festék kifejlesztése közben tett felfedezésekhez kapcsolódik. Ezek közül tízet már oda is ítéltek nekik.

Az EA toner bevezetése óta a Xerox és a Fuji Xerox több mint 50, EA tonert használó irodai és termelőeszközt tervezett. Az alacsony olvadáspontú új festék az összes jövőbeni termékhez használható majd, az asztali nyomtatóktól kezdve a felsőkategóriás irodai multifunkciós eszközökig vagy a gyors kereskedelmi, színes nyomdagépekig. A májusban bemutatott Xerox 700 színes digitális nyomdagép az első, új EA tonert használó berendezés, amelyet jelenleg Japánban gyártanak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés