Connect with us
Hirdetés

technokrata

Egy rossz beállítás miatt fagyott le minden előző kedden

kedden

Dotkom

Egy rossz beállítás miatt fagyott le minden előző kedden

Egy rossz beállítás miatt fagyott le minden előző kedden

Kedden, magyar idő szerint nagyjából délben közel egy órán át elérhetetlen volt több nagy weboldal, így a Reddit, az eBay, az Amazon, a Twitch és a brit kormányzati oldal, de a Guardian, a New York Times, a BBC és a Financial Times sem volt olvasható egy ideig.

A problémáról már kedden lehetett tudni, hogy egy Fastly nevű cég okozta – ez a világ egyik vezető felhőalapú tartalomszolgáltató hálózata (CDN). Mostanra viszont kiderült az is, hogy a Fastlyn belül egyetlen ügyfél beállításának megváltoztatása ütötte ki kis túlzással a fél internetet.

A cég egyik vezető mérnöke később elismerte, hogy számítaniuk kellett volna a hibára, és a beállítás módosítása előtt tesztelniük kellett volna annak hatásait. Mentségükre szól, hogy 40 perc után észlelték a hibát, 49 perc elteltével pedig az ügyfelek 95%-ánál minden helyreállt.

A BBC cikke szerint az eset után felmerül a kérdés, hogy egyetlen szolgáltató hibája hogyan okozhat ekkora kimaradást, nem probléma-e, hogy az internet alapját képező hatalmas infrastruktúra működtetése egy maroknyi vállalatra támaszkodik.

Forrás: Telex

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu