Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mint hatvanezer aláírás gyűlt össze Jeff Bezos ellen

Dotkom

Több mint hatvanezer aláírás gyűlt össze Jeff Bezos ellen

Több mint hatvanezer aláírás gyűlt össze Jeff Bezos ellen

Az Amazon-főnök és öccse július 20-án kelnek útra, de sokan inkább annak örülnének, ha vissza sem jönnének.

A milliárdos Jeff Bezos munkásságát nem mindenki kedveli, így olyanok is akadnak, akik kifejezetten örülnének, ha nem térne vissza arról az űrmisszióról, amit testvérével és egy ismeretlen harmadikkal terveznek végrehajtani idén július 20-án.

Bezos és öccse a Blue Origin nevű privát űrcég New Shephard rakétájával tervezik elérni az űr peremét, majd nagyjából 10 perccel utána a kapszula leválik a hordozórakétáról, és a trióval együtt visszatér a Földre. A New Shepardot eddig csupán bábukkal tesztelték hasonló utazások során, így a mostani lesz az első emberes küldetés. (A próbák során minden rendben működött.)

Bezosék akcióját ettől függetlenül sokan ellenzik, és nem kevesen vannak azok sem, akik petíciókat indítottak miatta. Az aláírásgyűjtések között pedig kettő olyan is van, melyben azt kérik, hogy a milliárdost ne engedjék vissza a Földre, mondván: Bezos személye egyáltalán nem szimpatikus nekik. Arról nem is beszélve, hogy a világ egy leghatalmasabb emberéről van szó.

Mindkét petíció tízezrek érdeklődését váltotta ki a Business Insider szerint, és ezekben a pillanatokban is szépen gyűlnek az aláírások. Azt mondjuk nem tudni, mi lesz akkor, ha a petíció eléri a célul kitűzött 50, illetve 25 ezres határt. Cikkünk írásakor az egyik egyébként 41 ezer környékén járt, a másik 20 ezerhez közelített.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés