Connect with us

technokrata

Napelemgyártó üzem épül Komlón

Laptop

Napelemgyártó üzem épül Komlón

Napelemgyártó üzemet épít a Solar Energy Systems Kft. Komlón, a november végéig tartó beruházásra mintegy 1,2 milliárd forintot költenek – jelentette be a társaság szóvivője kedden Komlón sajtótájékoztatón.

Vajda László elmondta: a cég a komlói ipari parkban, egy hektáron építi fel 1400 négyzetméteres, 16 megawatt kapacitású üzemét, amelyben modern amerikai-japán technológiával végzi villamos energia előállítására szolgáló 140, 230, valamint 270 watt teljesítményű fotovoltaikus napelemek gyártását.

A szóvivő hozzátette, hogy a 2008-ban alakult Solar Energy Systems Kft. Magyarországon a harmadik, napelemek gyártására létrejött magyar tulajdonú vállalkozás, és működéséből évente 4 millió euró bevételt remél. Termékeiket elsősorban a német piacra szánják, tekintettel arra is, hogy Németország 2020-ra a jelenlegi 8,5 százalékról 40 százalékra akarja növelni a megújuló energiák arányát.

Vajda László ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a napenergia hasznosítása iránti igény Magyarországon is erősödni fog a jövőben. Ennek köszönhetően egyre többen telepítik majd a villamosenergia-költségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot csökkentő környezetbarát napelemes rendszereket.

Polics József, Komló fideszes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztéshez nyújtott mintegy 400 millió forintos közös európai uniós és állami támogatás a rendszerváltás óta az első olyan termelő vállalkozás beindítását teszi lehetővé a városban, amely nagy számban teremt új munkahelyeket.Úgy vélte: a mintegy 100 új munkahely ugyan nem sok a városban regisztrált munkanélküliek számához viszonyítva, mégis hatalmas jelentőséggel bír, hiszen az első lépés, hogy a 2200 állástalan nagy részének munkát biztosítsanak a következő években.

A politikus megjegyezte, hogy tárgyalásokat folytatnak befektetőkkel megújuló energiára épülő erőmű létesítéséről és könnyűipari foglalkoztatási lehetőségekről is.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés