Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Intune: PC távfelügyelet és biztonság

Laptop

Windows Intune: PC távfelügyelet és biztonság

Egyetlen, internetre kötött gépről gyakorlatilag bárhonnan kezelhető egy szervezet összes számítógépe.

A számítógépek menedzselését a felhőbe vivő Windows Intune hazánkat is beleértve 35 országban érhető el. A számítási felhő erejének kiaknázásával a Windows Intune hozzásegíti a rendszergazdákat ahhoz, hogy megszabaduljanak számítógépes infrastruktúrájuk menedzselésének legtöbb terhétől, ezáltal mind ők, mind a felhasználók hatékonyabbak legyenek, miközben az informatikai biztonság javul, a vállalat pedig jelentős költségeket takarít meg.

A Windows Intune révén központilag kezelhető a Microsoft frissítéseinek és szervizcsomagjainak telepítése az összes számítógépen, valamint a frissítési, a tűzfal- és a kártevők elleni – végpontvédelmi – házirend, még a vállalati hálózaton kívüli távoli számítógépeken is. Védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben a Microsoft Malware Protection Engine védelmi moduljára épülő központi végpontvédelem segítségével, illetve értesíti használóját a frissítésekről és veszélyforrásokról, így még azelőtt azonosíthatók és megoldhatók a problémák, mielőtt azok hatással lennének a felhasználókra és a vállalatra.

Windows Intune.jpg

A távsegítség révén a számítógépekkel kapcsolatos problémák a felhasználók tartózkodási helyétől függetlenül megoldhatók. A vállalatnál használt hardver- és szoftvereszközök nyilvántartásával hatékonyan kezelhető az eszközállomány és a licencek. Elősegítendő a fejlődést, a Microsoft bejelentette, hogy Windows 7 Enterprise upgrade licenc jár minden, az előfizetésben résztvevő számítógépre.

A Windows Intune béta verzióját számos hazai vállalkozás és cég tesztelte. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium háttérintézményeként működő, közel száz főt foglalkoztató Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet számítástechnikai infrastruktúráját az AlphaNet Kft. üzemelteti. Ferencz Attila projektvezető így foglalta össze a kísérleti bevezetés tapasztalatait: „A helyi szakemberrel végignéztük a rendszer működését, és kipróbáltuk a főbb funkciókat. Kifejezetten meggyőző volt, hogy a tantermi gépek is úgy kezelhetők, hogy nem kell folyamatosan körbejárni, és mindegyiket külön ellenőrizni, frissíteni. A központi megoldás segítségével egyrészt gyorsabb ez a folyamat, másrészt afelől is biztosítékot jelent, hogy a számítógépek mindegyike egységes, naprakész frissítésekkel rendelkezik.”

A Microsoft megbízásából az IDC által elkészített kutatás szerint az Intune számítógépenként és évente 702 dollárnyi megtakarítást hoz a vállalatnak. Ebből 63 dollár a felhasználók hatékonyságának növekedéséből (kevesebb leállás), 118 dollár a fölöslegessé váló egyéb eszközökből származó költségcsökkentésből, 521 dollár pedig a kisebb és egyszerűbb informatikai szervezetből ered. Egy másik, szintén a Microsoft megbízásából készült IDC-tanulmány szerint a Windows Intune bevezetésének első évében átlagosan 19%-kal növelné a PC-menedzsmenttel foglalkozó üzletág bevételeit.

A Windows Intune havi előfizetési díja számítógépenként 11 EUR. További információ – beleértve a 30-napos, legfeljebb 25 PC-t kezelő ingyenesen kipróbálható verziót is – itt. A Windows Intune iránt érdeklődő partnerek ingyenesen regisztrálhatnak a Microsoft Cloud Essentials programra, ahonnan letölthetik a kizárólag belsős használatra jogosító verziót.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés