Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kicsi laptop nagyban

Laptop

Kicsi laptop nagyban

Hogyan nézne ki egy kisméretű laptop, ha felnagyítanák? Cikkünkből kiderül.

Napjainkban uralkodó trend a 7-9-10 colos laptopok második noteszgépként való használata, bár a legnagyobb változatok már súrolják a könnyű hordozhatóság határát. Maga az elképzelés azonban működhetne kicsit nagyobb méretek esetén is. Az Asus ezért gondolt egy merészet, és „felnagyította” Eee PC-t: ennek köszönhető a 12 colos N20A megjelenése, illetve a 14,1 colos N80V és a 15,4 colos N50V debütálása.

fedlap

Ezek a masinák már nem alacsony teljesítményű processzorral vannak szerelve, hanem Intel Core 2 Duo-val (T9400/P8600/P7350), és akár 4 GB-nyi RAM is kerülhet beléjük. Nem kell már integrált grafikára támaszkodniuk: az Nvidia 9300M GPU-ja kellő grafikus teljesítményt nyújt az átlagos 3D-s alkalmazások megfelelő szintű futtatásához, igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy a videokártya 512 MB-nyi saját memória felett rendelkezik.

szemből

A közepes méretű noteszgép WXGA felbontásra képes, míg az NV50-es kijelzője három natív felbontás közül választandó ki vásárláskor: WXGA/WXGA+/WSXGA+. A Windows Vistát futtató masinák 160-320 GB kapacitású merevlemezzel szerelten vásárolhatók meg. Optikai meghajtójuk alapesetben kétrétegű DVD-ket képes írni, de igény szerint Blu-ray drive-val rendelkezhetnek. És a többi, „szokásos” nyalánkság: 8-az-1-ben memóriakártya-olvasó, 1,3 MPX-es integrált webkamera, számos 2.0-s USB port stb.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés