Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 újítások

Laptop

Windows 7 újítások

Mitől gyorsabb, stabilabb és jobban használható az új redmondi operációs rendszer? Cikkünkből kiderül.

Az év eleji nyilvános bétatesztelés lehetősége a kétkedők jó részét meggyőzte a W7 – az operációs rendszer olyanná fog válni, mint amit már a Vistánál elvártunk. Következő állomása az RC (Release Candidate) állapot elkészülte lesz, melyre valószínűleg a következő hónapban kerül majd sor. Az eltelt időt a Microsoft programozói arra használták, használják fel, hogy tovább polírozzák a Windows 7-et. Mind funkcionalitásában, mind sebességében tovább javulhat az OS. A fontosabb változásokról blogbejegyzésben tájékoztatta az érdeklődőket a szoftverfejlesztő vállalat, ahol összegyűjtötte a legfontosabbnak tartott újításokat. Ezek a felhasználói visszajelzéseket is figyelembe véve születtek meg. Lássunk néhány példát!

Az asztal használatát például továbbfejlesztett tálca és vezérlőpult teszi könnyebbé. Ennek révén a taskbaron az egy csoportba gyűjtött ablakokat az ikonizált formára (thumbnail) kattintva listába rendezve láthatjuk; olyan funkciókkal kiegészítve, mint az adott ablak bezárásának lehetősége a listában előbukkanó piros X ikon révén. Továbbfejlesztésre került az úgynevezett multi-touch zoom is, ennek köszönhetően Windows Explorerben is használhatók a zoomolási gesztusok.

A csoportosított ablakok egyes elemei könnyebben bezárhatók

Könnyebbé vált az előadó szerinti zenekeresés és megjelent az Intézőben az Új mappa gomb, mellyel anélkül lehet új könyvtárat létrehozni, hogy ahhoz a menükben kellene keresgélni. Könnyebben előcsalogatható a jobbklikkes (kontextus) menü – az RC-ben már bármilyen nagyobb összefüggő területen kattintva aktiválható, akár a file-nevek és a tulajdonságaik között található üres felületen is. Frissült a keresési eredmények listájáról való tartalommegnyitás, valamint „intelligensebbé” vált az alkalmazástelepítés utáni újraindexelés.

A teljesítményt illetően olyan apróságokra is odafigyeltek, mint a kilépéskor/leállításkor lejátszott WAV file-ok hosszának megkurtítása, amivel 0,4 másodperccel gyorsabbá válhat a folyamat. Ennél persze komolyabb változtatások is helyt kaptak, például jelentősen csökkent a lapozófile mérete.

Hardverfront
Frissült az eszköz- és nyomtatókezelés, a nem használt eszközök eltávolítása egységessé vált; kiterjesztették az eszköztulajdonságok elérhetőségét. Ez utóbbinak köszönhetően kevesebbszer kell felkeresni az Eszközkezelőt, mivel az adott eszközre jobb gombbal kattintva ugyanahhoz a tulajdonság-panelhez juthatunk. Megbízhatóbbá vált az USB-s készülékek működése. Egyes felhasználói visszajelzések szerint ugyanis néha ezek az eszközök (billentyűzetek, egerek, meghajtók) nem voltak használhatók a számítógép hibernálását követő indítás után. A bétaváltozatot használók számára korábban csak az érintett hardver le- és visszacsatlakoztatása maradt; erre azonban a Windows 7 RC verziójában már nem lesz szükség.

Támogatottá váltak a korábban mostohán kezelt Firewire kamerák, javult a „Nyomtató hozzáadása varázsló” hálózati printereknél történő felhasználói beavatkozásra való reakciója, és továbbfejlesztésre került a drivertámogatottság, különösen a hálózati meghajtóprogramokat illetően.

A részletes(ebb) lista itt található.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés