Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyivel gyorsabb a Windows 7?

Laptop

Mennyivel gyorsabb a Windows 7?

Mért érték a Windows Vistával szembeni sebességnövekedésről. De kenterbe veri-e a XP-t?

Két hete, hogy a Microsoft bemutatta legújabb asztali operációs rendszerét, a Windows 7-et (bővebben itt). Azóta számos részlet kiderült, például az erőforrásigényről vagy a megjelenésről, köszönhetően a kiszivárgott pre-béta példányoknak (melyeket a redmondi Professional Developers Forum végeztével szinte azonnal le is lehetett már tölteni Bittorrent révén).

Nemrég arra is fény derült, hogy mérések szerint mennyivel bootol gyorsabban az OS ezen kezdeti változata. A Lifehackeren megjelent összehasonlító cikkben leírtak szerint egy 3,16 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral és 4 GB RAM-mal szerelt PC-n vetették össze a három operációs rendszer – Windows XP, Windows Vista, Windows 7 pre-béta – betöltődési idejét, vagyis a bekapcsolástól a bejelentkező képernyő megjelenéséig eltelt időt. Legrosszabbul a Windows Vista teljesített, 34 másodperc alatt állt fel a rendszer. A Windows XP gyorsabbnak bizonyult: 27 másodperc alatt töltődött be; a Windows 7 pedig hajszálra pontosan ugyanezt az időt hozta. Vagyis az új redmondi operációs rendszer jobb a Vistánál – elérte az XP szintjét.

Ez azonban csak a kezdet, több okból is. Egyrészt lassabb IDE drivereket használtak a teszt során a Windows 7 esetében, másrészt az OS fejlesztése – amely kihangsúlyozottan a teljesítmény növelése mellett folyik – közel sem ért véget, azaz várható, hogy tovább csökken a rendszer felállási ideje.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés