Connect with us

Hirdetés

technokrata

Drogot találtak a GTA dobozában

Smart home

Drogot találtak a GTA dobozában

Mit keresnek Ecstasy tabletták a játékszoftver csomagolásában? Cikkünkből kiderül.

Nagy-Britanniában történt nemrég az az eset, amely a negatív attitűdökre buzdítás vádjával amúgy is többször illetett Rockstar Games közismert játékszoftvere kapcsán kapott visszhangot. Ismeretes, hogy a Grand Theft Auto mindegyik részében főszerepet kapott az autók eltulajdonítása, mások lelövése és egyéb alvilági tevékenységek „szimulálása”. A GTA-ról kiderült már, hogy egy apróbb módosítással szeretkezést imitáló meztelen pixelalakok is előhozhatók, de több más vád is érte már a fejlesztőket. Voltaképp a GTA dobozába került Ecstasy tabletták csak illeszkednek ebbe a sorba – holott a Rockstar Games jelen esetben teljesen vétlen.

Történt ugyanis, hogy a 34 éves Richard Thornhill két Xbox játékot vásárolt 12 éves fiának a Glouchestershire-beli Cheltenham városában. A helyi Gamestation kiskereskedelmi lánc egyik boltjában jutott hozzá a dobozokhoz, melyeket felbontva érdekes felfedezést tett. Az egyik meglepetést rejtett: a csomagolásában több Ecstasy tabletta lapult. „Amikor kinyitottam a dobozt, egy kis zacskót esett ki belőle. Nem akartam hinni a szememnek. Tudtam, hogy Ecstasy tablettákat látok, mert Mitsubishi jel volt mindegyiken.” – nyilatkozta Thornhill.

Richard Thornhill a játék dobozával és a benne talált tablettákkal

Elképzelhető, hogy akár végzetes hatással is járhatott volna az eset, ha a drogot nem az apa, hanem 12 éves fia találja meg. Azt hihetvén, hogy az a csomagolás része, esetleg elfogyasztja, ami pedig egy tinédzserkorának elején levő gyermeki szervezetet annyira túl is terhelhet, hogy az komoly egészségügyi következményekkel járhat.

Hogyan történhetett meg ez? Tudni kell, hogy a Gamestation használt szoftverek értékesítésével (is) foglalkozik. Valószínű, hogy Thornhill egy olyan játékot vásárolt meg, amelynek előző tulajdonosa a program dobozát használta rejtekhelyként saját kábítószeradagjának tárolásához. Amikor aztán elunta a GTA-t, és visszavitte a szigetországban 240 bolttal rendelkező Gamestationbe, egyszerűen benne felejtette a tablettákat.

Következmények
A tudtán kívül kábítószert is vásárló Thornhill egyáltalán nem volt megelégedve a Gamestation hozzáállásával. A bolthálózat aktuális egységének üzletvezetője ugyan megígérte, hogy visszakapja vásárláskor elköltött pénzét, ezért cserébe azonban visszakérték a játék mellett az Ecstasy tablettákat is. 34 éves férfi viszont nem érezte meggyőzve magát arról, hogy a drog megfelelő kezekbe kerül, ezért a rendőrséghez fordult. Ahogy kezdett dagadni a botrány, a Gamestation is változtatott hozzáállásán. A bolthálózat a múlt héten már bejelentette, hogy általános figyelmeztetést adtak ki eladóik számára, miszerint ellenőrizzenek minden olyan játékdobozt, amit gyerekeknek adnak el. Emellett belső vizsgálatot is elrendeltek, kiderítendő, ki volt a felelős a történtekért.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés