Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil után informatikai lomtalanítás

Laptop

Mobil után informatikai lomtalanítás

Informatikai lomtalanítást indítványozott egy országgyűlési képviselő. A javaslat azért is meglepő, mert a legtöbb hazai háztartásban ´leselejtezett´ számítógépet találni. Hazánk nincs abban a fázisban, hogy lomtalanítani tudjon…

A FigyelőNet információi szerint ´informatikai lomtalanítást´ javasol Pettkó András MDF-es országgyűlési képviselő az elektronikai termékek használatával kapcsolatban keletkező hulladék kezelésére.

Az ellenzéki politikus szerint évente kétszer, a megszokott lomtalanításhoz hasonlóan adott időpontokban és helyszíneken cégek és egyéni felhasználók lerakhatnák a keletkezett informatikai hulladékot, amelynek elszállításáról és szakszerű kezeléséről központilag gondoskodnának.

A javaslat megszületést az a tény tette szükségessé, hogy Magyarországon jelenleg mintegy másfél millió személyi számítógép és több mint hatmillió mobiltelefon van napi használatban, emellett az informatikai eszközök száma folyamatosan bővül, ezért egyre időszerűbb kérdés az elektronikus termékek használatával kapcsolatban keletkező hulladék kezelése.

Elgondolkodtató azonban a javaslat időszerűsége: hazánk, ahol a legtöbb háztartásban még számítógép sincs, mennyire nélkülözheti ezt a szolgáltatást? Ráadásul információs társadalmunk jónéhány tagja pontosan ilyen ´leselejtezett´, avagy számvitelileg leírt PC-vel rendelkezik. Az egereket pedig rendszerint a Matáv-székház elé temetjük.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés