Connect with us

technokrata

Konzorcium a notebookok fejlesztésének helyes irányba tereléséért

Laptop

Konzorcium a notebookok fejlesztésének helyes irányba tereléséért

Az Intel vezetésével egy új társulás jött létre, mely célul tűzte ki a hosszabb üzemidő elérését – az akkumulátorok, az üzemanyagcellák és az ezzel kapcsolatos technológiák fejlesztésével.

Mobile PC Extended Battery Life Working Group névre hallgat a noteszgépek világában érdekelt cégek zöme által létrehozott konzorcium. A szervezet szerdán tartotta első találkozóját, ahol a felek megtárgyalták egymás között a fennálló nehézségeket és meghatározták a fejlesztések prioritását. Mindenek felett elsőbbséget kaptak a működési időtartamot kibővítő technológiák fejlesztései: az elsődleges cél olyan akkumulátorok megalkotása lett, melyek egy töltéssel nyolc vagy több órán keresztül képesek energiával ellátni a noteszgépeket.

Anand Chandrasekher, az Intel mobilplatform csoportjának vezérigazgatója kifejtette véleményét, mely szerint még a chipgyártó óriásnak is szüksége van látószöge kibővítésére, nem elégséges csak a processzorokra koncentrálni. Az alaplapi chipsetek és a CPU-k által felhasznált energiamennyiség ugyanis egy noteszgép összes energiaigényének ˝csak˝ mintegy harmada, s ezen a téren már olyan jelentős fejlesztések zajlottak le és tartanak jelenleg is, hogy a továbbiakban más módszereket is kell keresni a minél hosszabb használhatóság elérése érdekében. Chandrasekher 2004-re datálta a konzorcium munkája révén elkészülő termékek piacra vezetésének időpontját.

A csoport egyik legjelentősebb tagja az Intel, de rajta kívül még a következő cégek vesznek részt a társaságban: az Acer, az Asustek, a Compal Electronics, a Dell Computer, a First International Computer, a Fujitsu, az Inventec, a Legend Group, az LG Electronics, a Matsushita Electric, a Microsoft, az NEC, a Samsung Electronics, a Toshiba, a Quanta Computer és a Wistron.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin