Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az emberek töretlenül imádják a barbár vikingeket

assassin's creed

Geek

Az emberek töretlenül imádják a barbár vikingeket

Az emberek töretlenül imádják a barbár vikingeket

2007-ben indult világhódító útjára az Assassin’s Creed-játéksorozat, amelynek története egy Desmond Miles nevű fickóról szólt, aki egy futurisztikus gépbe, az Animusba csatolva élte át ősei vérgőzös hétköznapjait.

Az első felvonásban Altair kalandjai erősen megalapoztak a franchise-nak, amely az Assassin’s Creed II-vel és a Brotherhooddal robbant hatalmasat, a gamertársadalom azóta is Ezio Auditorét tartja a történelmi kalandjátékok legizgalmasabb karakterének.

Pedig az Assassin’s Creed jókora változásokon ment keresztül az elmúlt másfél évtizedben, a most már tizenkét részes játékszériában lehettünk kalózok, indiánok, gyarmatosítók és elnyomottak is, háttérként pedig néha a viktoriánus korabeli London, máskor pedig a francia forradalom szolgált.

A modern kori kerettörténet teljes átalakításon esett keresztül, és az Assassin’s Creed múltbéli szála is megújult. A 2017-es Origins Egyiptomba kalauzolt, és bár a nyílt világ és a hatalmas térkép megmaradt, a játékmenet sokkal komplexebbé vált a korábbiakhoz képest, és RPG-s elemek is kerültek ebbe a felvonásba. Az Assassin’s Creed: Originshez hasonlóan a 2018-ban kiadott és az ókori Görögországban játszódó Odyssey már inkább a felfedezést és a közelharcot preferálta a lopakodással szemben.

Az Originst és az Odyssey-t éppen emiatt már rebootként kezelik, de mindkét rész siker lett, és sokmilliós példányszámban keltek el. Az Odyssey ráadásul megalapozott a szintén az Ubisoft által kiadott Immortals Fenxy Risingnak, amely jó adag humorral ötvözte a Fortnite grafikáját és a The Legend of Zelda: Breath of the Wild fejtörőit, ennek megfelelően imádta a szakma és a játékosok is.

Így teljesített az Assassin’s Creed: Valhalla a pénztáraknál

Az Ubisoft legutóbbi pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy az Assassin’s Creed-franchise még mindig dübörög. Tavaly novemberben jelent meg, de a Valhalla tizenkét hónapon belül

AZ UBISOFT TÖRTÉNETÉNEK MÁSODIK LEGSIKERESEBB JÁTÉKA LETT, AZ ASSASSIN’S CREED-FRANCHISE LEGNAGYOBB PROFITOT HOZÓ FELVONÁSA, AMELY MÉG AZ ODYSSEY-T IS A HÁTA MÖGÉ UTASÍTOTTA A PÉNZTÁRAKNÁL.

Az Assassin’s Creed: Valhalla az első olyan rész a sorozatban, amelyet két éven keresztül támogat letölthető kiegészítőkkel az Ubisoft. Ezek közül kettő, a Wrath of the Druids és a The Siege of Paris című DLC-k már elérhetők, és nagyszerűen fűzik tovább a főhős, Eivor kalandjait. A jelek szerint még egy harmadik kiegészítő is úton van, amely a Gamerant beszámolója alapján még 2022 márciusa előtt megjelenik, Dawn of Ragnarok címre hallgathat, és a sötét tündérek birodalmába, Svartalfheimbe kalauzolhat.

legutóbbi Assassin’s Creed kulcsfigurája egy Eivor nevű viking megszálló volt, aki népével azért érkezett brit földre, hogy területeket foglaljanak maguknak. A főhős a többi részhez hasonlóan az orgyilkosok és a templomosok rendje közötti viszály kellős közepén találta magát. A jelenkori szálon, a XXI. században pedig visszatért Layla Hassan, aki a korábban megismert Desmond Mileshoz hasonlóan élte újra őse emlékeit, miközben azon munkálkodott, hogy megmentse a Földet a pusztulástól.

Az Assassin’s Creed: Valhalla PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, valamint Xbox One mellett Xbox Series X/S-re és Google Stadiára is megjelent.

Forrás: Index

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés