Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Informatika a folyamatos sörellátásért: egy óra leállás akár 800 hektoliter sör kiesését is okozh

Dotkom

HP Informatika a folyamatos sörellátásért: egy óra leállás akár 800 hektoliter sör kiesését is okozh

Magyarország egyik vezető sörgyártója a HP-t választotta informatikai kockázatkezelési stratégiája elkészítésére és megvalósítására.

A HP Magyarország bejelentette, hogy mintegy két éves munka eredményeként elkészült Magyarország egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Dreher Sörgyárak Rt. komplex IT üzemfolytonossági megoldása. A munka üzletfolytonossági stratégia elkészítésével indult, melynek során a HP szakértői felmérték a vállalat informatikai igényeit, a Dreher rendelkezésre álló erőforrásait és informatikai rendszerének állapotát. Szakértői vizsgálatuk során azonosították a vállalat informatikai rendszerét veszélyeztető legfontosabb kockázatokat és problémákat, majd megfelelő ajánlásokat dolgoztak ki azok semlegesítésére. A következő fázis az ezen ajánlások alapján a legfontosabb, üzletmenet folytonosságot fenyegető IT oldali kockázatokra történő megoldás megvalósítására indított projekttel folytatódott. Ennek keretében a Dreher fő adatközpontját külső szerverteremben helyezték el, erőforrás-kihelyezési konstrukcióban üzemeltetve az infrastruktúra ezen részét. A projekt részeként a Dreher éles üzemi hardverparkja is frissítésre került, valamint a régi adatközpont backup-site-ként működik tovább. Az új hardverparkra történő migráció során, a technológiaváltás miatt jelentős hatékonyságnövelést sikerült elérni a vállalati alkalmazások működése terén is.

„A Dreher Sörgyárak Rt. úgynevezett FMCG (Fast Moving Consumer Goods, vagyis nagy forgási sebességgel fogyó fogyasztási cikkket előállító) vállalat, így egész működésének, piaci teljesítményének egyik alapja a megfelelően kiépített informatikai infrastruktúra” – nyilatkozta Holczinger Tamás, a Dreher Sörgyárak Rt. informatikai vezetője. „A vállalat üzletmenete, a kulcsfontosságú funkcióink, mint amilyen a gyártás, a szállítás és logisztika, a kereskedelem, a marketing, mind a legfrissebb, üzletileg kritikus fontosságú információk folyamatos hozzáférhetőségén alapulnak. A HP segítségével a meglévő informatikai erőforrásainkat hatékonyabban, rugalmasabban használhatjuk, jobban kiszolgálhatjuk a felhasználóinkat, a HP pedig folyamatos rendelkezésre állást és egyenletes szolgáltatásminőséget garantál.“



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés