Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Swisscom a nemzetközi műsorszóró piacra lépett

Dotkom

A Swisscom a nemzetközi műsorszóró piacra lépett

A Swisscom tulajdonba került az Antenna Hungária.

Miután a Swisscom és az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság (ÁPV Rt.) megszerezte a versenyhatóságok jóváhagyását, végrehajtották azt az ügyletet, amely során a Swisscom, a 2005. július 21-i bejelentés szerint, 75%-os (plusz egy részvény) érdekeltséget vásárolt az Antenna Hungária Rt.-ben. A részvénycsomag vételára 293 millió svájci frank (46,75 milliárd forint). A Swisscom 15 napon belül bejelenti a kisebbségi részvénytulajdonosok felé a kötelező vételi ajánlatot.

„Ez az akvizíció lehetővé tette számunkra, hogy megvessük a lábunkat a nemzetközi műsorszóró piacon és tovább fogunk kutatni újabb akvizíciós lehetőségek után Európában” – mondta Jürg Rötheli, a Swisscom AG Csoport Vezető Testületének tagja és az Antenna Hungária Igazgatóságának leendő elnöke.

Az Antenna Hungária-csoport a maga körülbelül 910 alkalmazottjával és 160 millió svájci frankot kitevő éves árbevételével jelenleg kiváló pozíciót foglal el az analóg rádió- és televízió-műsorszórás területén, ennélfogva tehát jó helyzetben van ahhoz, hogy vezető szerepet játsszon a digitális műsorszórásra történő átállás folyamatában Magyarországon. A Swisscom a digitális műsorszórás területén meglévő széleskörű know-how-ját kínálja fel az Antenna Hungáriának, amelyben a Svájcon kívüli növekedési lehetőségek kihasználását látja.

A magyar tőkepiaci szabályok értelmében a Swisscomnak nyilvános ajánlatot kell tennie az Antenna Hungária kisebbségi részvénytulajdonosai részére legalább ugyanolyan részvényenkénti vételáron, mint amennyit a 75% plusz egy részvény tulajdonáért fizettek. Ez 5250 forintos részvényenkénti árnak felel meg. Ha ezen az áron az összes részvény felajánlásra kerül, akkor a Swisscomnak körülbelül további 100 millió svájci frankot kell majd kifizetnie. A Swisscom 100%-os részvénytulajdonra törekszik, ebben az esetben megfontolás tárgyát képezi az Antenna Hungária tőzsdei kivezetése is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés