Connect with us

Hirdetés

technokrata

iConnect: fókuszban a kapcsolat

Laptop

iConnect: fókuszban a kapcsolat

Az Iomega a CES-en bemutatta új iConnect hálózati eszközét.

A vállalat bejelentette az iConnect Wireless Data Station globális elérhetőségét. Ez egy olyan nagy teljesítményű, ugyanakkor olcsó (99 dollár) eszköz, amellyel az összes USB tárolóeszköz hálózatba szervezhető, hogy a felhasználó az összes fájlját összekapcsolhatja, megoszthatja és elérheti bárhonnan, akár az Interneten keresztül is.

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen bemutatkozott iConnect Wireless Data Station nem rendelkezik saját tárolókapacitással, hanem lehetőséget ad a felhasználó összes asztali és hordozható USB-tárolóeszközének hálózatra csatlakoztatására. A vezetékes és vezeték nélküli környezetben is használható eszközt a routerhez kell csatlakoztatni, majd egyszerűen rádugni a (tetszés szerinti márkájú) külső USB- vagy USB flash – meghajtókat az Iomega iConnect eszköz négy USB-csatlakozójára. Ekkor a tárolóeszközök automatikusan felcsatlakoznak a hálózatra és az ott található bármely számítógép számára elérhetőkké válnak, illetve távolról is hozzáférhetők lesznek a világhálón keresztül.

#img1#

Ezzel az egyszerű beállítással az iConnect Wireless Data Station felhasználói nem csak további tárolóeszközökhöz jutnak a hálózaton a fájlok mentéséhez, megosztásához és használatához, hanem olyan szolgáltatásokat is élvezhetnek, mint az UPnP DLNA minősítésű AV Media Server (amely adatfolyamként képes fényképeket, audio- és videotartalmakat szolgáltatni különféle médialejátszó eszközök számára); a torrentletöltés-kezelő a peer-to-peer kapcsolaton továbbított fájlok felügyeletéhez; az Apple-felhasználókat segítő Time Machine-támogatás; az adatok védelmét szolgáló eszközök közötti replikáció; a hálózati nyomtatószolgáltatások és számos más egyéb.

Az új eszköz az EMC LifeLine szoftvert használja, ezenkívül egy teljes Linux operációs rendszert és egy sor olyan alkalmazást, amelyeket a Windows, Mac és Linux gépek többplatformos támogatásához készítettek. Az iConnect kényelmesen használható felülettel kínálja a médiaszerver- és távoli elérés területén nyújtható összes szolgáltatási újdonságot, hogy a felhasználó mindenhonnan játszi könnyedséggel elérhesse saját adatait: az irodából, otthonról vagy a világ bármely tájáról.

Az új Iomega iConnect Wireless Data Station egy sor, mentési és biztonsági szoftverrel érkezik, ezek közé tartozik a natív biztonsági támogatás, a felhasználónévhez és jelszóhoz kötött hitelesítéssel erősen védett elérés. A csomagnak része az RSA BSAFE titkosítási technológia is, amelyekkel kivédhető a vírusok vagy rosszindulatú szoftverek telepítése és frissülése. Az RSA az EMC biztonsági részlege, amelynek megoldásait többek között a világ legnagyobb bankjaiban is használják a digitális adatok védelmére.

Az iConnect Wireless Data Station eszközön megtalálható az Iomega Protection Suite szoftvercsomagja is. A cég oldaláról is letölthető Iomega Protection Suite-nek része az Iomega QuikProtect (az egyszerű, ütemezett fájlszintű mentéshez); az EMC Retrospect Express vagy Express HD (az adatok, alkalmazások és beállítások mentéséhez); illetve egy vírusok, kémszoftverek és webes biztonsági rések ellen védő piacvezető szoftver ingyenes előfizetése.

Az új Iomega iConnect Wireless Data Station februártól az egész világon kapható lesz – a készülékre hároméves garancia vonatkozik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés