Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG új OLED televíziója a Zero Connect technológiával új lehetőségeket nyit a térelrendezésben

Zero Connect

Smart-TV

Az LG új OLED televíziója a Zero Connect technológiával új lehetőségeket nyit a térelrendezésben

Az LG új OLED televíziója a Zero Connect technológiával új lehetőségeket nyit a térelrendezésben

A 97 hüvelykes képátlójú OLED tévé 120 Hz-es, valós idejű vezeték nélküli kép- és hangátvitelre képes 4K-ban

Az LG Electronics (LG) bemutatta a világ első Zero Connect technológiával ellátott, fogyasztók számára készült 97 hüvelykes SIGNATURE OLED M (M3 modell) televízióját, ami akár 120 Hz-es valós idejű vezeték nélküli kép- és hangátvitelre képes 4K-ban.

A forradalmian új M3 tévé kiváló kép- és hangminőséget, valamint rugalmas elhelyezési és csatlakoztatási lehetőségeket biztosít a felhasználóknak. A lenyűgöző technológia és formaterv eredményeképpen az LG vezeték nélküli 4K OLED tévéje két kategóriában is elnyerte a CES 2023 innovációs díját.

A hagyományos tévékkel ellentétben – amelyeken a portok a készülékek oldalán vagy hátoldalán találhatók – az M3 egy különálló Zero Connect jeltovábbító dobozt kapott, ami vezeték nélkül küldi a hang- és képjelet a 97 hüvelykes képernyőre. Mivel a Zero Connect a kijelzőtől távolabb is elhelyezhető, nagyobb szabadságot biztosít a felhasználóknak a tér elrendezésében, így például egy letisztultabb, zavaró tényezőktől mentes környezet kialakításában is. Az egységen több port is található, amelyeken keresztül a gyakran használt HDMI-eszközök, például kábeles vagy műholdas set-top boxok és játékkonzolok is csatlakoztathatók, de a kompatibilis hangprojektorok is vezeték nélkül ráköthetők a gazdagabb, erőteljesebb hangzás megteremtése érdekében. Az M3 és az ahhoz tartozó Zero Connect jeltovábbító nem csak a tér kialakításához nyújt nagyobb szabadságot, de ezáltal a felhasználóknak a kábelek sokasága miatt sem kell aggódniuk a telepítéskor. A vezetékmentes csatlakozás miatt nem vonja el semmi a nézők figyelmét, amikor a 97 hüvelykes One Wall Design névre keresztelt televíziót nézik.

A zökkenőmentes adatátvitel érdekében az LG olyan algoritmust fejlesztett ki az eszközhöz, amely képes azonosítani és ennek megfelelően megkeresni a legoptimálisabb útvonalat a jelátvitelre a televízió és a Zero Connect egység közt. A mesterséges intelligencia az átviteli hibák vagy zavarok minimalizálásában is segít, mivel képes érzékelni a jelet zavaró tényezőket – például a szobában mozgó embereket -, és ennek megfelelően változtatja annak útját. A maximális jelerősséghez az egység antennája könnyedén a televízió elhelyezkedésének megfelelő szögbe állítható. A Zero Connect emellett hangfelismerő funkciót is kapott, amellyel a felhasználók egyszerűen, hangutasítással kezelhetik a képernyőt és a csatlakoztatott eszközöket.

Az M3 tekintélyes mérete ellenére úgynevezett One Wall Design-t kapott, amellyel jól illeszkedik bármilyen enteriőrbe. A kijelző kialakításának és az integrált konzolnak köszönhetően a televízió rés nélkül illeszkedik a falra, elegáns, galéria hangulatot kölcsönözve ezáltal.

Az LG a 2023-as CES fogyasztói elektronikai szakkiállításon, január 5-8. között a Las Vegas Convention Center #15501 számú kiállítási standján mutatja be a vezeték nélküli Zero Connect technológiával ellátott 4K OLED tévéjét. A vállalat bejelentései a CES kiállításon a #LGCES2023 hashtag alatt követhetők.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés