Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ConCorde tab AMAZON – fémes harcos

Tablet tesztek

Teszt: ConCorde tab AMAZON – fémes harcos

Megfizethető áron, bőséges szoftverkínálattal érkezik a ConCorde újdonsága.

Nincs könnyű dolga annak, aki ma egy megfizethető árú táblagép vásárlásán töri a fejét. A piacot elözönlötték a többé-kevésbé használható megoldások, ha az ember 50 ezer forintnál olcsóbb készüléken gondolkodik, akkor bizony alaposan körbe kell néznie. Ha erre nincs sem kedve, sem ideje, akkor érdemes a ConCorde újdonságára vetni egy pillantást, az alig 40 ezer forintba kerülő tab AMAZON ugyanis IPS képernyőt, fém hátlapot és négymagos processzort is ad ezért a pénzért.

Csomagolás

A  kompakt méretű doboz a gyártóra oly jellemző tartozékokat rejti. A tesztkészülék mellett a töltőt, az OTG kábelt és a microUSB kábelt találtam a csomagolásban, a micro-HDMI kábelt magunknak kell megvásárolnunk.

Külső

A megfizethető árú készülékek biztosan nem a dizájnról szólnak, ennek ellenére egyáltalán nem sikerült rosszul a ConCorde újdonsága. A 7,85”-es képernyővel felszerelt tab AMAZON leginkább a letisztultságával, illetve az összeszerelési minőségével szerez majd vásárlókat.

DSC06881

A szerkezet érzésre nagyon egyben van, nyikorgást vagy egyéb, zavaró hangot nem hallottam a nyomkodás közben. Az előlapot egy 1024 x 768 pixel felbontású IPS foglalja el. A szép képpel és jó betekintési szögekkel bíró megjelentő fölött a VGA felbontású előlapi kamera foglal helyet, míg az alsó térfél üresen maradt, az androidos gombokat ugyanis virtuális társaik váltották fel.

DSC06877

A lekerekített ívű, fém hátlap tetején találjuk a csatlakozókat, ide került a 3,5 mm-es jack, a microUSB, a microHDMI illetve a reset gomb és a videófelvételekhez használatos mikrofon is. A jobb oldal ürességével szemben a bal oldalon már találunk figyelemfelkeltő elemeket, a bekapcsoló- és hangerőállító gombpáros mellett a microSD foglalat is ide került.

DSC06879

A hátlap síkját az 2 megapixeles kamera dudora és a hangszóró rácsozata töri meg, a típusfeliraton kívül más vizuális érdekességgel nem örvendeztettek meg minket a mérnökök.

Hardver/Szoftver

A ConCorde újdonságának működtetéséről egy négymagos, 1,2 GHz-es AllWinner A31s nevű processzor gondoskodik, 1 GB RAM kíséretében. A 16 GB-os memórián helyet foglaló Android 4.2.2 Jelly Bean ennek megfelelően igen jó sebességgel végzi a dolgát, maximum egy-egy komolyabb igénybevétel esetén tapasztalhatunk apró röccenéseket. A Google rendszerén nem végeztek komolyabb ráncfelvarrásokat a mérnökök, a felhasználó a gyári felülettel találkozik a készülék beindítása után.

10153375_843658295661186_765712839_n

Szoftveresen már több érdekességgel találkozhatunk, az előretelepített applikációk között ugyanis megtalálható a ConCorde táblamagazin, melyen 60 újságból választhatunk, legyen szó akár telekommunikációról, egészségről vagy autókról. A WikiTech olvasóinak külön ajánlott egy pillantást vetnie a magazinra, hiszen havonta jelentkező számunkkal mi is megtalálhatóak vagyunk benne. Mivel egy táblagép igen univerzális eszköz, fiatalok számára akár a tanulást is segítheti. E célból a tanulók megtalálják a fedélzeten a ConCorde Táblatankönyvet, mely nem más, mint egy univerzális, bárki által használható szolgáltatás. A diáknak nincs más dolga, mint a tablatankonyv.hu oldalra feltöltenie a tankönyvét, majd azt azonnal meg is oszthatja osztálytársaival.

1624771_843658288994520_1052686108_n

Természetesen titkos jegyzetek megosztása is megoldható, így a vizsgára készülés sem okoz problémát. Mivel a ConCorde az e-könyv piacon is képviselteti magát – mi is próbára tettük néhány héttel ezelőtt a cég nagy reménységét a ReadMan-t – így nem meglepő módon egy e-book olvasó is helyet kapott a repertoárban. A Bookandwalk szerencsére nem csak az általunk “összevadászott” anyagokkal birkózik meg, ha kedvünk tartja, az applikáción keresztül azonnal a bookandwalk.hu-n találjuk magunkat, ahonnan számtalan könyvet vásárolhatunk meg. Mivel Magyarország legnagyobb e-könyv áruházáról van szó, így a legújabb magyar nyelvű anyagok megszerzése sem akadály. A készüléken ezen kívül még a Google által készített programokkal is találkozhatunk.

Multimédia

A tab AMAZON hátlapján egy 2 megapixeles kamerával találkozhatunk. A legtöbb táblagépen ehhez a gyári Google alkalmazást vehetjük igénybe, ám erre a modellre egy saját variánst fejlesztettek a mérnökök. A dizájnos szoftver igen könnyen kezelhető, egyetlen pillanat alatt válthatunk üzemmódot, vagy választhatjuk ki a használni kívánt kamerát. A beállítási lehetőségek közötött megtaláljuk az arcfelismerést, a rácsozatot vagy az exponáló hangot is. Van témaválasztó is, ilyenkor az előrekonfigurált stílusok közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt.

IMG_20140327_220827

Az elkészült képek sajnos már nem ennyire fényesek, itt is érvényesülnek a régi szabályok, azaz maximum végszükség esetén fotózzunk táblagéppel. Videófelvételre is lehetőség van, ekkor 720p felbontásban rögzíthetjük életünk filmjét. Visszanézéshez a 4K névre keresztelt videólejátszó használható, ez gyakorlatilag bármilyen formátummal megbírkózik az AVI-tól kezdve az MKV-ig. Zenehallgatásra is lehetőségünk van, a Google által készített programban előadó, album és dal szerint csoportosíthatjuk kedvenc zenéinket. Hangot nemcsak hallgathatunk, de rögzíthetünk is, hiszen előretelepítve megtaláljuk a HI-Q MP3 Recorder-t, mely a diktafonunk kiváltásában igyekszik a segítségünkre lenni.

Adatkommunikáció / Üzemidő

A modellben megtaláljuk a Bluetooth 4.0-át és az n-es szabványt támogató WiFi-t. NFC illetve GPS sajnos nincs, ám utóbbit támogatja a rendszer, ha USB-n keresztül csatlakoztatunk egy vevőt. A csomagban található OTG kábelnek hála akár pendrive-ok vagy egyéb külső adattárolók csatlakoztatása is megoldható, ilyenkor a fájlkezelőn keresztül menedzselhetjük a tartalmat. A sok nyomkodás azért alaposan leszívja a 4000 mAh-es akkumulátort, ám 5-6 óra filmnézést így is kibír a készülék.

Végítélet

Egy kiváló táblagépet ismertem meg a tab AMAZON személyében. Az alig 40 ezer forintba kerülő készülék erős hardverével, szép képernyőjével és speciális alkalmazásaival biztosan sokak figyelmét felkelti majd.



Szólj hozzá!

További Tablet tesztek

ConCorde tab AMAZON

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Jó összeszerelési minőség
  - Korrekt hardver
  - Jó szoftverkínálat
  - Megfizethető ár
 
  Kontra:  
  - Gyenge kamera
  -
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 7"
  • kijelző felbontása: 1024 x 768 pixel"
  • kijelző típusa: IPS LCD"
  • eszköz mérete: 200x134,9x8,2 mm
  • tömeg: 310 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: AllWinner A31s Quad-Core max. 1,2 GHz,
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm audio, HDMI
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 2 megapixeles hátlapi kamera, 0,3 megapixeles előlapi
  • video chat:  
  • video felbontás: 720p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: -
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: bluetooth 4.0
  • GPS: -
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek: ConCorde Táblamagazin,ConCorde Táblatankönyv,
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 4000 mAh
  • tapasztalat: 5-6 óra filmnézéssel
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés