Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash technológiával gyorsít az IBM

Office

Flash technológiával gyorsít az IBM

Az IBM ismertette stratégiai elképzeléseit a Flash technológia lehetőségeinek hatékonyabb kihasználására.

A Flash rendkívül hatékony újraírható memória, mely a kiszolgálókon és tárolási rendszereken belüli adatgyűjtések válaszidejét néhány ezredmásodpercről néhány milliomod másodpercre csökkentheti. Mivel nem igényli mozgó alkatrészek használatát, megbízhatóbb, tartósabb és energiahatékonyabb, mint a forgó merevlemez-meghajtók. A Flash már régóta népszerű a fogyasztói elektronikai cikkek piacán, ma már a mobiltelefonoktól a táblagépekig minden eszközben ilyet használnak. Mivel a vállalatok egyre gyakrabban szembesülnek a növekvő adatmennyiség problémájával, és ezzel párhuzamosan gyorsabb elemzési megoldásokat szeretnének, a Flash technológia egyre inkább az intelligens megoldásokban gondolkozó cégek választása lehet.

intel-micron-34nm-nand-flash-production

Egy pizzásdobozban elfér
Az IBM bejelentette, hogy áprilistól már elérhetők az IBM FlashSystem családjának termékei, melyek a Texas Memory Systems által fejlesztett technológiára épülnek. A termékcsalád a Flash technológia minden előnyét egyesíti, a pizzásdoboz méretű IBM FlashSystem 820 például 20-szor gyorsabb a forgó merevlemez-meghajtóknál, és akár 24 terabájtnyi adat tárolására is képes. Ez az Egyesült Államok Kongresszusi Könyvtárában nyomtatott formában tárolt adatmennyiség duplája. A Flash-rendszerek használatával akár 90%-kal csökkenthető a banki, kereskedelmi és távközlési alkalmazások tranzakciós ideje, és 85%-kal lerövidülhet a „kötegelt” feldolgozási idő a vállalati erőforrás-tervezési és üzleti elemzési alkalmazásokban. Az energiafelhasználás az adatközpont-konszolidációk és felhőalapú telepítések esetén 80%-kal is kevesebb lehet.

IBM-Drives-Flash-Technology-Deeper-into-the-Enterprise-to-Speed-Big-Data-Analytics_394x296

Egymilliárd dollár kutatásra

A termékbejelentéssel együtt az IBM ismertette kutatás-fejlesztési terveit is: a vállalat

1 milliárd dollárt fordít új Flash-megoldások tervezésére és a technológia integrálására a szerverekből, tárolási rendszerekből, middleware megoldásokból álló kínálatába. E ráfordítással párhuzamosan az IBM 12 új kompetenciaközpont felállítását is tervbe vette. A világ különböző országaiban megnyíló központokban az IBM ügyfelei valós adatokra épülő szimulációkat futtathatnak, hogy felmérjék az IBM Flash-megoldásaitól várható  teljesítménynövekedést. Kipróbálhatják azt is, milyen valós idejű döntéstámogatást nyújt a technológia, hogyan javítja a kritikus munkaterhelések, például hitelkártya-feldolgozások, tőzsdei tranzakciók, gyártási folyamatok és megrendelés-feldolgozási rendszerek teljesítményét.

big-data_illu_greenbookblog

Az új IBM FlashSystem a vállalat teljes mértékben Flash technológiára épülő és hibrid (lemezes/Flash-) meghajtókból álló megoldásainak körét bővíti, melynek tagjai többek között az IBM Storwize V7000, az IBM System Storage DS8870 és az IBM XIV Storage System termékek. Az új termékcsaládról itt találhatók további részletek:



Szólj hozzá!

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés