Connect with us

technokrata

Teszt: Fiat 500 Blaupunkt – kis autó, nagy zene

egyéb kütyük

Teszt: Fiat 500 Blaupunkt – kis autó, nagy zene

Az LCP Systems mai sajtórendezvényén a Blaupunkt, illetve egy ˝Kékpont˝-os cuccokkal telepakolt vagány kis járgány játszotta a főszerepet.

Az LCP Systems ügyvezető igazgatója, Hegedűs Viktor ezen a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy cége a Blaupunkt termékek hivatalos magyarországi disztribútora. A német Bosch csoporthoz tartozó Blaupunktot Zuggó Balázs üzletágvezető képviselte, aki elmondta, hogy a Blaupunkt három fő termékkategóriával van jelen a piacon: autós hangszórók, erősítők és kábelek; autórádiók; navigációs készülékek. A Blaupunkt egyébként évente több mint 5 millió autórádiót és 500.000-nél is több navigációs rendszert állít elő.

Mint megtudtuk, a mintegy 7.500 alkalmazottal rendelkező Blaupunkt az augusztus 29. és szeptember 3. között Berlinben megrendezendő IFA 2008 szakkiállításon mutatja majd be legújabb fejlesztéseit, így például többek közt olyan, új navigációs berendezéséket, melyek a Nav N Go által fejlesztett iGO 8-ra épülnek. Ezen újdonságok egyelőre még titkosak, de október végétől várhatóan már a hazai piacon is elérhetők lesznek.

Ahogy azt a bevezetőben már említettem, a rendezvényen jelen volt egy spéci Fiat 500 is, mely a Blaupunkt legújabb demó autója. A Blaupunkt Bremen MP76 és Blaupunkt Las Vegas DVD35 fejegységekkel, számos kijelzővel és rengeteg hangszóróval felszerelt járgányból a hátsó ülések kiszorultak, így ez az egyedi Fiat 500 bizony csak kétszemélyes.

Kérdésünkre Zuggó úr elmondta, hogy a 2008-as év autójába mintegy 1,5 millió forint értékű Blaupunkt termék került, azonban ezenkívül még mintegy 2 millió forintot kellett elkölteni ahhoz, hogy az autó belseje elnyerje végleges formáját. Magyarul 3,5 millió forintot költöttek rá egy alaphangon 2,85 millióba, felszereltségtől függően pedig akár 4 millió forintba kerülő kisautóra. Most pedig következzenek az autóról készült fényképek:Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin